Atelier de pictură pe porţelan
 

La acest atelier de pictură vă puteţi înscrie împreună cu fiul sau fiica dumneavoastră. Pot participa şi copii cu vârsta peste 8 ani. Copiii achită taxa redusă.

Porţelanul, acest “aur alb”, s-a născut acum 2000 de ani în China, apărând pe mesele europene abia în secolul 15. Fabricarea lui în Europa a început abia în secolul 18, de atunci fascinând generaţie după generaţie cu frumuseţea şi fineţea lui.

Încă de la început, obiectele din porţelan au fost decorate prin pictură, devenind mici opere de artă, pe lângă rolul lor util (ceşti, vaze, farfurii, servicii de masă, ceai, cafea etc).

V-ar plăcea să învăţaţi să vă personalizaţi ceaşca de cafea sau de ceai? Tuturor ne place să fim deosebiţi, să avem ceva unic şi special. Vă invit, aşadar, să învăţăm să pictăm pe porţelan, să ne facem o cană proprie, din care să bem la birou sau acasă sau pe care să o dăruim cuiva drag.

Va fi o experienţă de neuitat şi cu rezultate palpabile: un obiect pe care-l vom putea folosi zilnic.

Vom picta direct peste glazura porţelanului, cu vopsele speciale, care, după arderea în cuptor, vor deveni stabile. Obiectul poate fi spălat (manual) şi va rezista ani de zile chiar în condiţiile de folosinţă zilnică.

Tehnica este simplă, vom lucra cu pensulă şi cu vopsele, ca la acuarelă, ştergând uşor dacă nu suntem multumiţi de rezultat şi reluând.

În afară de bucuria de a avea la final un obiect util lucrat de noi, pictura pe porţelan dezvoltă şi ambiţia de a lucra frumos şi curat, ba chiar spiritul de competiţie – fiecare va dori să aibă o lucrare cât mai reuşită. Atelierul de pictură pe porţelan e un prilej de a evada din cotidian, pentru a da frâu liber creativităţii din noi.


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!