Atelier de pictură şi decoupage pe sticlă
 

Cling, cling! :) Cu paşi mici, dar siguri, vacanţa de iarnă a pornit spre noi. Bucură-te de atmosfera caldă şi prietenoasă a sărbătorilor şi vino la Atelierul de pictură şi decoupage pe obiecte din sticlă. Adu cu tine poftă de meşterit, ceva creativitate şi un strop de inspiraţie.

Maria Ionescu (Bălan) te va învăţa tehnici decorative pe care să le poţi folosi apoi şi acasă, atunci când vei dori să înfrumuseţezi sau să personalizezi un obiect oarecare.

Ai mai pictat pe sticlă? Nu-i aşa greu cum pare. Dacă ai materialele potrivite – culori speciale şi contururi – şi un profesor experimentat care să-ţi explice cum faci să transferi modelul dorit pe suprafaţa obiectului, lucrurile vor merge foarte bine. Decorarea obiectelor de sticlă se face cu anumite materiale special concepute pentru o astfel de suprafaţă. Avem culori care dau obiectului un aspect plăcut, viu colorat şi strălucitor, ce te duce cu gândul la vitraliu, dar şi culori contur, ce sunt special concepute pentru a da un efect de tridimensionalitate desenului. Vei învăţa diverse modalităţi de transpunere a desenului pe o suprafaţă curbă şi vei decora două pahare pentru şampanie cu brăduţi, oameni de zăpadă, fulgi de nea, steluţe sau orice alte simboluri care îţi plac.

Celălalt obiect pe care-l vei decora, cu ajutorul tehnicii şerveţelului (decoupage), este un borcan cu vise. Ai mai văzut un borcan cu vise? Este un obiect din sticlă, decorat aşa cum îţi place ţie, numai bun de pus sub brad. Când va fi gata, înăuntru îi vom pune câteva luminiţe, ca să completăm atmosfera magică a Crăciunului. Ce facem concret? Cu ajutorul unor adezivi, vernisuri speciale şi patine colorate, îţi alcătuieşti o compoziţie personală. Înveţi cum să aplici corect materialele şi care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a decora  în tehnica şerveţelului un obiect de sticlă, astfel încât să ai o lucrare originală, cu aspect îngrijit.

Cu ce rămâi după acest atelier? Cu amintirea unei seri vesele de iarnă, prieteni noi şi două  obiecte frumos decorate cu care să-ţi împodobeşti de Crăciun casa sau pe care să le faci cadou cuiva drag.

Atelierul durează două ore şi jumătate, toate materialele folosite sunt incluse în taxa de participare.

 

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!