Atelier de Mindfulness

Cu rădăcini adânci în budism, dar nu numai, mindfulness este o filozofie (ṣi o practică) ce ne angajează mai conştient în jocul vieṭii ṣi ne ajută să ne raportăm ṣi să fructificăm mai eficient momentul prezent. Învăṭăm de asemenea mai multe despre natura noastră interioară, iar calitatea reacţiilor noastre la mediul înconjurător creşte.

Practica mindfulness ne readuce aminte că avem libertatea să ne raportăm mult mai armonios ṣi mai senin la realităţile existenţei noastre şi că nu trebuie să fim sclavii reacţiilor automate. După cum legendarii alchimişti puteau transforma totul în aur, mindfulness poate fi considerată o alchimie la îndemâna omului contemporan, căci, ajutându-ne să turnăm mai multă conṣtientizare la rădăcina trăirilor noastre, nu face altceva decât să sporească valoarea lor.

Această filozofie este aṣadar o igienă atât de necesară pentru mintea noastră; o curăṭă, dar o ṣi conduce către potenṭialul său real de înṭelepciune ṣi compasiune, adesea neglijat de noi.

Cursurile vor avea o parte teoretică, dar vor include ṣi o însemnată latură practică. Printre altele, vom vorbi despre ṣi vom practica:

• premisele unei meditaţii
  • integrarea practicii mindfulness în gesturi cotidiene: când mâncăm, când ne plimbăm, când ne trezim, înainte să adormim, concentrarea pe unul dintre simţuri, etc.
  • strategii mindfulness de îmbunătăṭire a vieṭii personale, dar şi profesionale
  • creṣterea conştientizării şi a autonomiei personale, fundamentul echilibrului interior
  • mai bună comunicare cu propriul corp
  • elemente de bază pentru atingerea armoniei psihosomatice

Vom vedea ṣi cum putem fura momente pe care le irosim în fiecare zi nefăcând nimic sau fiind pe pilot automat ṣi cum le putem transforma într-un timp valoros pentru noi prin exerciṭii accesibile de mindfulness.

Mindfulness este o filozofie democratică. Înṭelepciunea, compasiunea şi echilibrul nu sunt apanajul unor iniţiaţi, ele sunt accesibile nouă tuturor, dacă avem disponibilitatea şi ştim să folosim materialul nostru, gândurile, impresiile, senzaţiile, sentimentele şi percepţiile, şi să-l revalorificăm la noi standarde. Totul printr-un plus de conştientizare.

foto: https://www.pexels.com/photo/women-s-red-lips-839633/

Inscrie-te la acest atelier »