Atelier de Machiaj pentru adolescente (14-17 ani)

atelierul durează 3 ore şi jumătate şi are loc joi, 12 iulie, de la 16.30 la 20.00, cu o pauză la mijloc

Vă propunem un atelier intensiv de machiaj pentru adolescentele care doresc să înveţe regulile esenţiale care evidenţiază frumuseţea naturală, respectând specificul vârstei şi valorificând creativitatea şi tendinţele momentului.

Cursul de machiaj durează trei ore şi jumătate, cu o pauză la mijloc. Participantele învaţă cum să se machieze corect, fără să-şi încarce tenul în exces. Cele patru ore de curs tratează machiajul natural, reguli de îngrijire a tenului şi înţelegerea proporţiilor feţei. Lectorul va lucra individual cu fiecare cursantă şi îi va recomanda un anumit fel de machiaj în funcţie de trăsăturile şi caracteristicile specifice fiecareia.

Acest curs a fost conceput la cererea mamelor şi fiicelor interesate de estetică şi cosmetică.

Temele prezentate şi discutate la curs sunt:

– Igiena tenului, a ustensilelor  şi a produselor cosmetice pe care le folosim;

– Îngrijirea tenului sensibil şi acneic;

– Ritualul de curăţare şi hidratare a pielii plus sfaturi pentru prepararea măştilor naturale potrivite fiecărui tip de ten;

– Trusa de machiaj – recunoaşterea pensulelor şi a accesoriilor;

– Armonizarea proporţiilor feţei – corectarea formei cu ajutorul luminilor şi umbrelor;

– Baza de machiaj – alegerea corectă a culorilor şi tehnici de aplicare;

– Forma ideală a sprâncenelor – cum adaptezi tendinţele momentului cu fizionomia

– Machiajul ochilor şi al buzelor (armonizarea culorilor şi tehnici de aplicare şi corectare);

– Trucuri pentru rezistenţa machiajului şi greşeli de evitat;

– Adaptarea machiajului în funcţie de momentul zilei.

Taxa include o trusă de pensule, set de culori, creion de buze şi creion de ochi.

Cursantele sunt invitate să aducă la curs şi propriile materiale de machiaj, pentru a înţelege care sunt cele mai potrivite combinaţii de culori, în funcţie de specificul tenului, culoarea părului etc.

Lectorul este Valentina Balasa Ario, ex-model, beauty consultant şi designer de ţinute de gală pentru diverşi artişti şi personalităţi care activează în lumea teatrului, show-business, a muzicii clasice şi moderne. Valentina Bălaşa susţine de peste 6 ani, la Fundaţia Calea Victoriei, cursuri de stil vestimentar şi imagine pentru adolescenţi şi adulţi.

Atelierele Valentinei se concentrează asupra evidenţierii frumuseţii naturale, a specificului fiecărei fizionomii şi siluete, evitând exagerările, copierea “vedetelor” şi stridenţele.

foto: pexels.com

Inscrie-te la acest atelier »