Curs de Fotografie pentru începători (15-19 iunie)

Cursul are loc online, zilnic: luni 15, marţi 16, miercuri 17, joi 18, vineri 19 iunie, de la 19.00-21.00. Pentru acest curs, biletele se găsesc pe Iabilet.ro. Click aici.

Se spune că frumuseţea stă în ochii celui care priveşte, iar fiecare imagine poate spune mai mult decât ceea ce „arată”. Henri Cartier Bresson a spus că „fotografia e o reacţie imediată care conturează meditaţia.” Dacă îţi place să observi, descoperi, surprinzi colţuri neobişnuite, momente din viaţa de zi cu zi, să explorezi locuri noi sau să te joci cu alăturări noi, expresii diverse, emoţii, te invit să descoperim împreună o perspectivă diferită prin lentila fotografică.

Mai mult decât atât, îţi propun să dezbatem puţin partea filozofică a fotografiei şi să descoperim ceea ce face o fotografie… o fotografie şi nu o simplă poză. Vom parcurge împreună elementele cheie de care trebuie să ţii cont atunci când apeşi butonul de declanşare al aparatului şi care este rolul tău în crearea cadrului fotografic.

Participanţii vor primi teme, fotografii pe care le vor aduce la ultimele două sedinţe de curs, pentru a fi analizate şi discutate.

Cursul de fotografie se va desfăşura astfel:

Ziua 1: Funcţii de bază ale aparatului

Ziua 2: Utilizarea aparatului foto: măsurarea luminii şi blocarea expunerii, folosirea corectă a sistemului de AF

Ziua 3: Tipuri de lumină.

Ziua 4: Compoziţie şi încadrare

Ziua 5: Teorie – Adobe Lightroom. O trecere prin funcţiile de bază ale developării digitale (procesarea imaginilor în format RAW) în care se va prezenta structura de corectare, reglare şi accentuare a unei imagini, rapid şi eficient.

Dacă ai deja un aparat foto cu funcţii manuale, e bine să-l foloseşti la curs, ca să înveţi setările necesare pe aparatul pe care-l foloseşti de obicei.

foto: https://www.pexels.com

muzică video: https://www.purple-planet.com