Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru liceeni (14-17 ani)
 

Salut!

Dacă ai cochetat vreodată cu actoria, îţi place să te afli în centrul atenţiei sau pur şi simplu eşti curios ce face un actor înainte de a se prezenta pe scenă, atunci citeşti ce trebuie. Te aştept la atelierul de actorie special conceput pentru adolescenţi.

Ne distrăm, ne conştientizăm limitele şi descoperim cum facem să le depăşim. Scăpăm de teama de a vorbi în public, învăţăm să cooperăm cu cei din jur şi să avem încredere în ei. Şi mai important: ne cunoaştem mai bine pe noi înşine.

Lucrul în echipă este o calitate ce nu trebuie să ne lipsească în nicio situaţie, aşa că jocurile ce implică echipe vor fi nelipsite de la fiecare întâlnire.

Prin joc şi joacă, ne descătuşăm spontaneitatea. Devenim astfel mai creativi, lăsăm la o parte inhibiţiile şi ne dăm voie să creăm. Creativitatea ne ajută să ne adaptăm mai bine la situaţii noi şi neaşteptate.

Ne antrenăm atenţia prin jocuri special create în acest sens. Învăţăm să ne concentrăm şi să fim mai atenţi, mai receptivi, atât la mediul înconjurător cât şi la propriul corp.

Ne antrenăm atenţia distributivă şi capacităţile organizatorice. Ne mişcăm. Niciun atelier nu începe fără câteva exerciţii de încălzire, care să ne aducă în momentul prezent. Spunem ce simţim. Niciun atelier nu se termină fără concluzii şi feedback.

Uite ce facem la fiecare întâlnire:

1. Introducere: ne cunoaştem, ne relaxăm. Prezentare pe cerc în stil propriu. Exerciţii de încălzire, comenzi pe mişcare, întrebări din două părţi.

2. Exerciţii de concentrare: nu vărsa paharul, refă drumul pînă la perete, fotbal, 7 stânga – 7 dreapta, 3 lucruri.

3. Lucrul în echipă: coordonează-ţi partenerul, încrederea pe cerc, dă-mi, te rog, pantofii tăi, tabloul prinde viaţă.

4. Exerciţii pentru îmbunătăţirea memoriei:  ce poate fi obiectul, rearanjează linia, povestea pe cerc, posturile de radio.

5. Simţuri: încălzire, şoarecele şi pisica, condu maşina, impuls pe cerc, impuls în mişcare, ninja.

Imagine: unsplash.com

Înscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!