Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani)

Actoria este, fără îndoială, unul dintre mijloacele cele mai plăcute prin care un copil se poate dezvolta ca fiinţă socială şi sociabilă, deoarece se bazează pe joc.

Pe parcursul întâlnirilor, urmărim antrenarea şi dezvoltarea atenţiei, a gândirii creative, a imaginaţiei active, dar şi dezvoltarea vocabularului şi a limbajului non-verbal. Copiii descoperă că îşi pot folosi vocea în nenumărate feluri, învaţă să se cunoască şi să comunice mai bine.

Experimentând diferite tehnici şi jocuri teatrale, copiii învaţă să exprime prin mişcare, postură, mimică, diverse emoţii. Vor descrie obiecte prin acţiuni şi vor dobândi instrumente şi metode variate de exprimare verbală şi non-verbală.

Exersează rolul de povestitor al unor situaţii şi întâmplări, interpretează personaje din poveşti, într-un mod adecvat nivelului lor de vârstă şi înţelegere. Rezultatul? Se vor integra mai uşor într-un grup, îşi vor exprima propria individualitate şi punctul de vedere în legătura cu diverse situaţii cu mai mult curaj şi mai coerent. Jocurile propuse de actriţa Antonia Din, coordonatorul atelierului de actorie pentru copii, le vor da ocazia să se cunoască şi să înveţe, printre altele, ce înseamnă lucrul în echipă.

Descoperirea a “ceea ce vreau să fac/ fiu când voi fi mare” vine mai uşor atunci când copilul are posibilitatea să se cunoască, să se exprime, să experimenteze situaţii sau profesii.

Şi ce poate fi mai firesc decât învăţarea şi experimentarea vieţii prin joc?

Temele întâlnirilor:

1.  Cine sunt? Întrebări despre colegi. Ce vreau să ştie ceilalţi despre mine?

2. Exerciţii de relaxare şi exprimare.  Încălzire pe muzică. Bucheţele. Sunt mic, sunt mare. Atinge culoarea. Cine conduce mişcarea

3. Acţiune. Luna în care te-ai născut. Mută scaunul fără zgomot. Cere sau oferă ajutor. Podeaua poate fi orice – exerciţiu de imaginaţie

4. Exerciţii pentru dezvoltarea creativităţii şi a limbajului non-verbal. Masaj. Oglinda. Jocul mâinilor. Mărul

sursă foto: https://unsplash.com/photos/IqHuJ_Ceq60