Atelier de Cosmetică naturală
 

Vă invităm la un atelier demonstrativ de cosmetice din ingrediente naturale, la care veţi putea vedea procesul de manufacturare şi veţi putea afla care sunt “secretele” care stau la baza preparării parfumului solid, a balsamului de buze şi a cremei de faţă, susţinut de Alexandra Catană, creatoarea brandului Formula naturală.

Parte a vieţii noastre de zi cu zi, produsele de îngrijire personală au devenit în ultimul timp un puternic factor de risc asupra sănătăţii. Substanţele care stau la baza acestor produse sunt de cele mai multe ori dăunătoare, cu atât mai mult cu cât efectele folosirii lor nu se văd după una sau mai multe utilizari, ci în timp, ori în momentul când daunele făcute asupra sănătăţii sunt mari. Consecinţă a efectelor nedorite generate de produsele ce conţin substanţe chimice şi în domeniul produselor de îngrijire personală, au apărut variantele eco, ale căror ingrediente sunt naturale, biologice, neprelucrate chimic.

Din fericire, de ceva vreme, de când au apărut şi la noi magazine cu ingrediente cosmetice, avem posibilitatea să ne preparăm acasă, din ingrediente simple, produse de bază în îngrijirea personală, ca de exemplu: cremă de faţă, de corp, de mâini, balsamuri de buze, demachiante, deodorante, unguente diverse cu rol terapeutic, parfumuri solide, pastă de dinţi etc.

Atelierul de produse cosmetice naturale îşi propune să vă prezinte noţiunile de bază ale manufacturării câtorva produse de îngrijire personală cum ar fi:

  • Parfum solid şi balsam de buze
  • Creme de faţă

Evenimentul va dura 2h 30

Secţiunea 1- Parfum solid şi balsam de buze. Veţi vedea cum se face un balsam de buze, iar fiecare participant la atelier îşi va alege un balsam de buze sau un parfum solid. Vom face balsam de buze cu vanilie şi unt de cacao. Cei care vor dori un parfum solid vor primi un parfum cu ulei esenţial de trandafiri.

Secţiunea 2 – Creme de faţă este rezervată producerii cremelor de faţă, pe bază de uleiuri vegetale, emulsifiant natural şi ceară de albine. Vom face două tipuri de creme: una de zi pentru ten normal, cu ulei de argan şi alta de noapte pentru ten uscat cu unt de shea.

În cadrul evenimentului vom afla:

  • care sunt ustensilele necesare realizării acestor produse
  • care sunt ingredientele necesare şi unde le putem găsi
  • pas cu pas, pe înţelesul oricui, tehnologia de manufacturare a produselor cosmetice
  • cum să ne personalizăm reţetele în funcţie de nevoile fiecăruia.

Vă rugăm să achitaţi taxa în avans, pentru a se reţine locul.

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!