Atelier de Bune maniere prin Teatru pentru copii (8-12 ani)

„Cum zici când te întâlneşti cu cineva?”, „Spune mulţumesc!”, „Nu mă întrerupe când vorbesc cu alţi oameni mari!”, îţi sună cunoscut, nu? Cum ar fi să nu mai fie nevoie să repeţi zilnic aceste fraze şi să vezi figura copilului tău întristându-se la auzul lor? Şi cum ar fi să înveţe aceste lucruri şi multe altele într-un mod amuzant şi deloc moralizator? Află că se poate!

Cei mici sunt aşteptaţi la un curs de bune maniere prin teatru care îi va face să devină mai deschişi şi mai sociabili. Vorbim despre ce este politicos şi ce nu, cum ar trebui să ne comportăm în anumite situaţii sociale, de ce este important să respectăm regulile din când în când. Facem totul într-o manieră prietenoasă, îmbinată cu jocuri şi situaţii comice.

Copilul va înţelege mai uşor rolul şi sensul bunelor maniere, pentru că va avea ocazia să experimenteze situaţii diverse alături de colegii săi de la curs.

Ce vom face la cursul de bune maniere prin teatru pentru copii:

1. Jocuri de cunoaştere. Reguli de bază pentru salut.

2. Bune maniere acasă, la şcoală, prin jocuri teatrale.

3. Bune maniere în societate – la teatru, la film, la restaurant, în vizită, prin jocuri teatrale. Recapitulare şi improvizaţie pe anumite situaţii date. Aşa da. Aşa nu.

foto: pixabay.com