Andrei Simionescu-Panait

Mă numesc Andrei Simionescu-Panait, sunt Doctor în Filosofie şi cadru didactic universitar. Am pregătire full stack în filosofie, de la Universitatea din Bucureşti. Vin din şcoala de practică filosofică a lui Oscar Brenifier (Institute de pratiques philosophiques Paris), unde m-am format ca trainer de gândire critică, designer şi facilitator de ateliere filosofice.

Înainte de practica filosofică am fost un adept al fenomenologiei, o şcoală filosofică din secolul XX care studiază structurile experienţei umane. Teza mea de doctorat este despre cum corpul nostru ne influenţează subiectivitatea. Ideile fenomenologiei se regăsesc şi în atelierele mele, unde contează mai mult procesul/exersarea gândirii, şi nu formarea convingerilor/concluziilor.

Încă de pe vremea masteratului în filosofie am fost interesat de cum funcţionează mintea, imaginaţia şi creativitatea. Asta se leagă de scurtmetrajul meu, „Diafan”, care a mers la Cannes în 2013. Dintre arte, admir cel mai mult muzica. Am făcut 4 ani pregătire în chitara clasică pe când eram adolescent şi mai cânt uneori cu prietenii mei muzicieni.

Acum scriu la cartea mea despre gândirea critică, ce va apărea la sfârşitul lui 2019, sau în 2020.