Ana Niculescu-Mizil
 

Sunt sociolog şi om de comunicare, adică mă îndeletnicesc cu cele ale cuvântului – scris şi vorbit. Vă propun, la Fundaţia Calea Victoriei, cursul Introducere în antropologia culturală.

Antropologia este un domeniu foarte variat. Studiază şi societăţile exotice de peste mări şi ţări, şi oraşele moderne în ale căror metrouri ne scrutăm iPhone-urile. Se ocupă şi cu o statuetă a lui Venus de 40.000 de ani vechime, şi cu bluza ţesută de un copil în Bolivia, pe care ai purtat-o ieri la cină. Să mai continui? Cu siguranţă, dar la cursul de Introducere în antropologia culturală, la Fundaţia Calea Victoriei. :)

Am făcut două facultăţi: Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Sociologie şi Asistenţă Socială, ambele la Universitatea din Bucureşti. Lucrez în prezent la o teză de doctorat despre animaţiile Disney.

Din 2014 sunt expert sociolog în proiectul “Porneşte Motorul Schimbării în Comunitatea Ta!”, tot ca sociolog m-am implicat în proiectul “Fii parte la Diversitate!”.

Am fost bursier doctorand în Proiectul “Cultura română şi modele culturale
europene: cercetare, sincronizare, durabilitate”, iar acum sunt membră a Societăţii de Analize Feministe AnA.

Mă topesc după dileme şi am fost de mică greu de mulţumit: http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/confesiunile-unui-copil-disney.


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!