Alina Alecu

După o carieră înfloritoare în alte domenii, anul 2011 mi-a adus o dublă revelaţie: să încep să pictez pe porţelan, pentru a asocia frumuseţea cu utilul, şi apoi să fac o afacere din asta. Aşa a luat naştere Porphyras, studio de design şi pictură pe porţelan.

Tot în 2011 am urmat 3 cursuri consistente de pictură pe porţelan, două în Bucureşti şi unul la Delft, în Olanda.

Zis şi făcut. Am început să-mi prezint lumii creaţiile originale proprii – începând cu februarie 2012 când am expus pentru prima oară la Ambiente – Frankfurt; urmat de Maison et Objet la Paris; în total am expus până în prezent noi colecţii Porphyras la 9 evenimente majore internaţionale (Germania, Franţa, SUA, Dubai, Grecia, Belgia).

Desigur că şi publicul din România primeşte noutăţi Porphyras în cadrul câtorva evenimente specifice.

Obiecte originale Porphyras au ajuns pe mese din întreaga lume (inclusiv ale Familiei Regale); alte piese au fost achiziţionate de către colecţionari de artă. Colaborez şi cu companii în vederea producerii de cadouri corporate deosebite.

Îmi iau inspiraţia de pretutindeni căci îmi place să călătoresc şi să descopăr lumea frumoasă care ne copleşeşte cu minuni.

Pentru a sărbători cum se cuvine Anul Centenarului Unirii Naţionale, am conceput colecţia Hora, împreună cu o fabrică românească de porţelan.

Am susţinut până în prezent workshop-uri de pictură pe porţelan, extrem de apreciate de către cursanţi.