Alexandru Gabor

EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ:

Ian – Feb 2018: Cercetător asociat University of Gothenburg (https://www.v-dem.net) – Indicatori democraţie în România – indicatori dimensiunea de gen în politica românească. Educaţie şi cercetare (R&D)

August – Dec 2017: Consultant comunicare INCFC (www.culturadata.ro) – Analiză comunicare, planuri de comunicare; Conţinut social media; editare newsletter; optimizare; analiză comunicare; co-organizare evenimente Administraţie centrală

2014-2018: Redactor, traducător, extern Publica, Humanitas, Philobia – Traduceri cărţi non-ficţiune, ştiinţe sociale – redactare cărţi ficţiune şi nonficţiune; corectură Editură şi publicaţii

Oct 2016 – mai 2017: Expert coordonator campanie de comunicare UMP – România (prin EEA Grants Romania) – Concept şi implementare minicampanie de comunicare privind rezultatele PA 12/16 Restaurarea patrimoniului cultural; analiză planuri de comunicare locale; evaluare şi comunicare strategică – Managementul echipei

Ian 2016- aug 2016: Consilier comunicare Minister – Coordonare Biroul de Presă; editare şi redactare materiale de presă; administrator al canalelor social media şi websiteului oficial; ▪ co-organizare evenimente şi conferinţe de presă

2003 – 2014: Asistent universitar SNSPA Bucureşti, UCDC Bucureşti (Dept de Stiinţe Politice) – Coordonare seminare, lector – co-organizator conferinţe naţionale şi internaţionale, work-shop-uri şi dezbateri – editor executiv al revistei Perspective Politice

2008 – 2014: Expert senior proiecte finanţare POSDRU SNSPA, Bucureşti –

• Expert problematica romă „Construcţia şi implementarea unui program doctoral inovator interdisciplinar cu privire la problematica romilor” – POSDRU/107/1.5/S/82729
  • Expert incluziune socială în “Inovatie si competente în programele de master – o perspectivă aplicativă, orientată spre nevoile specifice ale beneficiarilor din sistemul penitenciar” POSDRU/18/1.2/G/40459
  • Expert senior formator metodologie în Formarea şi dezvoltarea aptitudinilor şi interesului pentru cercetarea ştiinţifică teoretică şi aplicată a studenţilor din ciclul de licenţă şi masterat în domeniul ştiinţelor sociale şi politice, POSDRU/56/1.2/S/36310 Incluziune socială, integrare minoritati, educatie pentru drepturile omului si dezvoltare durabilă

EDUCAŢIE:

2008-2012: Doctorat în ştiinţe politice SNSPA, Bucureşti – Teorii etice, Drepturile omului, Dezvoltare durabilă, Instituţionalism, Teorii ale deciziei sociale

2001-2003: Masterat în ştiinţe politice SNSPA, Bucureşti – Integrare europeană, Teoria guvernării, Politici publice

2008-2012: Facultatea de Filosofie, Dept Filosofie Politică UNIVERSITATEA BUCUREŞTI – etică, teorie politică, epistemologie, economie neoclasică

ARTICOLE ŞTIINŢIFICE:

– The Savings principle and inter-generational justice, in European Journal of Science and Theology (ISI ranked), June 2013, (http://www.ejst.tuiasi.ro/Files/39/31_Gabor.pdf

– Christian democracy and welfare, in European Journal of Science and Theology (ISI ranked), June 2012, vol.8, suppl.1 (http://www.ejst.tuiasi.ro/Files/31/Gabor%20%2827%29.pdf )

– Liberal Multiculturalism in Political Sphere, sept 2011, 9 (163) http://www.sferapoliticii.ro/sfera/163/art08-Gabor.php ) Articole pentru publicul larg şi de specialitate

Articole, eseuri şi recenzii în Adevărul, Idei in Dialog, Dilema Veche, 22, Contributors.ro