Atelier de Actorie
 

Lumea actoriei este o fascinantă descoperire de sine care îţi aduce bucurie, joacă, multe zâmbete şi o comunicare reală cu partenerul de scenă. Prin actorie îţi explorezi spiritul ludic şi îi dai voie copilului din tine să se exprime. Actoria te aduce în prezent, în „Aici şi Acum”, te conectează în primul rând cu tine şi apoi cu ceilalţi.

Mulţi spun că actorii se prefac sau că sunt falşi. De fapt, arta actorului pleacă de la sinceritate maximă şi de la neutralitate. Numai după ce ai scos toate prejudecăţile, falsurile, prefăcătoriile poţi contura un personaj, pe care nu îl poţi judeca niciodată, altfel nu vei ajunge să îl joci.

Cursul de actorie îţi propune să parcurgi, timp de şase întâlniri, paşii pe care un actor îi face în construirea unui personaj.

1. Ne cunoaştem, improvizăm, respirăm şi experimentăm o interacţiune autentică cu toţi participanţii, prin jocuri felurite, folosite în actorie şi în improvizaţie. La finalul serii, vei primi o scenă scurtă pe care vei lucra cu un partener sau doi şi pe care o veţi prezenta la ultima şedinţă de curs.

2. Vom face tehnică vocală, vom respira abdominal, vom învăţa să ne folosim diafragma atunci când vorbim şi vom face exerciţii de mişcare fizică care implică postura, corpul, modul în care putem lucra cu corpul nostru pentru a ne apropia de personajele pe care vrem să le redăm. Lucrăm pe scenele primite şi pornim de la ce înseamnă „eu în situaţia dată”: cine sunt? unde sunt? în ce situaţie? ce îmi doresc? de ce?

3. Lucrăm pe scenele propuse prin diverse tehnici aplicate fiecăruia în parte.

4. Mişcare scenică (I)

5. Mişcare scenică (II)

6. La ultima întâlnire, prezentăm scenele în faţa tuturor şi, cine doreşte, va primi feedback.

Exerciţiul este intens şi este necesar să participaţi la toate întâlnirile, în primul rând pentru a beneficia de avantajele acestui exerciţiu şi apoi pentru că aveţi un partener/ o parteneră de scenă care se va baza pe voi. :)


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!