Proiectele anului 2016 la Fundatia Calea Victoriei
 

De-a lungul anului 2016, Fundatia Calea Victoriei a dovedit inca o data ca isi merita renumele de a fi una dintre cele mai active ONG-uri culturale. Anul trecut am surprins publicul bucurestean cu un program bogat de activitati de timp liber, prin organizarea a 304 cursuri si evenimente relaxante. Am avut alaturi personalitati de renume precum Georgeta Filitti, Vintila Mihailescu, Tiberiu Soare sau Georges Colleuil.

In doar 12 luni ne-am intalnit cu peste 7000 de participanti la evenimente noastre si peste 300 de bursieri, care au participat gratuit la atelierele Fundatiei.

Fara nicio urma de indoiala, 2016 a fost un an muzical pentru prietenii Fundatiei. Anul trecut am publicat volumul Noua povesti muzicale de Tiberiu Soare si am organizat o simpatica stagiune cu patru concerte originale:

Cartea „Noua povesti muzicale” a calatorit in intreaga tara si a ajuns la toate bibliotecile judetene si la toate Facultatile de Muzica, printr-o campanie de donatie a peste 200 de exemplare, oferite de Fundatia Calea Victoriei.

In 2016, festivalul Luna Bucurestilor a ajuns la a VI-a editie, prileg cu care am rememorat arta, istoria si patrimoniul Bucurestiului Interbelic, pe care l-am sarbatorit printr-o multime de evenimente cu intrare libera. Festivalul este organizat in parteneriat cu Cercul Militar National, de care ne leaga o indelungata si stransa prietenie. In 2016, la implinirea a 140 de ani de la infiintare, Cercul Militar National a acordat Fundatiei Calea Victoriei o Diploma Jubiliara pentru promovarea culturii.

Am participat pentru prima data la Noaptea Muzeelor, invitand publicul larg la „O noapte in Bucurestiul Interbelic” la Colegiul National „Gheorghe Sincai”. Am povestit atunci despre afisele si reclamele interbelice, am vizitat unul dintre cele mai vechi si prestigioase colegii din Capitala, am vazut filme si am ascultat muzica tematica.

Scolile de vara lansate in iunie 2016 au inregistrat un numar record de participanti. Pasionati de astronomie, istoria religiilor, arta sau psihologie s-au intalnit seara de seara pentru a se relaxa dupa orele de lucru si a invata lucruri noi.

In 4 iunie, de Ziua Portilor Deschise, timp de o zi, am desfasurat 12 ateliere interactive gratuite, unde peste 200 de vizitatori au putut „degusta” din delicatele culturale oferite de Fundatia Calea Victoriei.

Ne-am intalnit cu peste 100 de studenti de la Academia de Studii Economice din Bucuresti, pe care i-am invitat ca bursieri la cursurile noastre. Iar la inceputul anului universitar am intampinat studentii cu un program atragator de cursuri la care au primit peste 40 de burse. De altfel, tinerii pot beneficia de burse de-a lungul intregului an si pot aplica pentru participarea la mai multe ateliere.

In 2016 ne-am continuat, asadar, misiunea de a inspira tinerii si adultii, prin intermediul artelor si al domeniilor umaniste si am oferit o forma de educatie alternativa pentru toti cei dornici sa se dezvolte.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!