Atelier de actorie – Dialoguri despre dragoste
 

Subiectul este dragostea, pretextul este textul. Arta actorului înseamnă viaţă şi viaţa înseamnă iubire. Iar iubirea inspiră.

La cele cinci întâlniri ale acestui atelier de actorie, vom avea ca suport scene alese din dramaturgia clasică şi contemporană, scene ofertante care au ca subiect „dragostea”.

Fiecare text dramatic scris, la bază, este inspirat de iubire în toate formele ei. Şi pentru că subiectul atelierului este „dragostea”, textul va deveni doar pretextul de a ne transmite mesajul. Scenele alese ne vor inspira să explorăm situaţii propuse de autori din dramaturgia universală.

Vom face cunoştinţă cu personaje aflate în situaţii excepţionale, vom învăţa să le citim, să le descoperim, să le înţelegem şi să le apărăm, pentru a ni le asuma şi a transmite autentic mesajul pentru care noi optăm. Orice text este interpretabil, iar fiecare personaj se poate intersecta cu noi înşine într-un anumit punct. El devine autentic în momentul în care înţelegem că acţiunile personajului îşi pot găsi pandantul în vieţile noastre sau când ne folosim de experienţa noastră pentru a traduce cuvintele scrise de alţii în acţiuni şi interacţiuni concrete.

Vom descoperi cum se citeşte un text, vom învăţa să analizam şi să aducem personajele către noi, le vom pune în mişcare şi interacţiune, apoi vom ridica scenele pe care le vom prezenta în faţa unui public format din apropiaţii cursanţilor.

Pe scurt vom face teatru, prin iubire şi despre iubire.

Vă aştept cu drag!

Smaranda Caragea

Regia: Vlad Trandafir – www.colturidebucuresti.net
Music: The Jazz Piano – Composed and performed by Bensound

 

foto preluata de aici:

https://www.pexels.com/search/couple/


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!