Arhitecţii Bucureştiului şi clădirile de patrimoniu ale oraşului
 

Bucureştiul este un oraş în care stilurile arhitecturale se amestecă frumos, oferind astfel oraşului un aer aparte. Atmosfera Micului Paris este redată prin clădirile în stil eclectic de la sfârşitul secolului al XIX-lea, stilul neoromânesc aduce originalitatea autohtonă în atenţia întregii lumi, iar modernisul interbelic schimbă faţa oraşului.

De-a lungul timpului, oraşul a fost trasformat de renumiţi arhitecţi, a căror operă ne face mândri până astăzi.

Vă propunem un curs în care să descoperim arhitecţii Bucureştiului de la sfarşitul secolului XIX şi până în a doua jumătate secolului XX.

Temele întâlnirilor:

1. Ne vom plimba virtual prin Micul Paris şi vom povesti despre arhitecţii francezi sau români care au transformat oraşul dintr-unul cu iz oriental într-unul cu adevărat european. Albert Galleron, Paul Gottereau, Louis Blanc, Ion D. Berindei, Dimitrie Maimarolu sunt doar câteva dintre numele despre care vom discuta.

2. Această întâlnire este destinată stilului neo-românesc cu precădere. Operele lui Ion Mincu, Grigore şi Cristofi Cerchez, Petre Antonescu, Nicolae Ghika-Budeşti sau Toma Socolescu ne vor capta atenţia cu îndrăzneala şi inspiraţia de a transforma vizual oraşul folosind un stil architectural autohton.

3. Ultima întâlnire este destinată Bucureştiului interbelic şi transformărilor pe care oraşul le suferă în această perioadă. Este timpul modernismului şi al stilului Art Deco. Vom povesti despre operele lui Marcel Iancu, Radu Dudescu, Horia Creangă sau Duiliu Marcu.

Pe parcursul întâlnirilor se vor folosi imagini de arhivă sau contemporane cu clădiri de patrimoniu din Bucureşti. Cursul este susţinut de un istoric, nu de un architect, perspectiva din care vom aborda subiectul va fi, deci, una istorică.

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!