5 feluri în care cursul de scriere creativă te ajută să evoluezi în carieră

Chiar dacă eşti inginer.

Mulţi oameni cred că scrisul e numai despre metafore complicate, fluturaşi şi  floricele, nimic serios, în orice caz. Ei, nu-i deloc aşa. Şi o să-ţi  dăm cel puţin 5 motive solide să mergi măcar o dată la un curs de scriere creativă, pentru că o astfel de experienţă te va ajuta indiferent de domeniul în care lucrezi:

1. Îţi dezvoltă vocabularul. Da, e important să te diferenţiezi cumva de ceilalţi oameni pregătiţi în acelaşi domeniu ca tine. Vei fi mai apreciat la un interviu de angajare dacă răspunsurile tale vor fi mai coerente şi mai inteligente.

2. Antrenează gândirea creativă, aşa că îţi va fi din ce în ce mai uşor să te adaptezi. În momentele dificile, în care e nevoie să iei decizii rapid, în loc să te blochezi şi să te panichezi o să găseşti soluţii şi unghiuri noi de abordare.

3. Spune drept: te frustrează să-ţi critice şeful sau colegii munca. N-ai ce-i face. Dar experienţa de la cursul de scriere creativă, unde vei primi feedback iar textele tale vor fi analizate, editate, transformate, o să-ţi arate cum poţi privi relaxat o astfel de situaţie şi cum te ajută critica constructivă să evoluezi.

4. Scrisul te obişnuieşte să gândeşti logic. Ca să ai o poveste credibilă, cu personaje interesante şi acţiune captivantă, pune-ţi mai întâi ideile în ordine. Când vei avea ceva important de spus, o prezentare de proiect, o negociere sau un raport de trimis, îţi va fi simplu să te exprimi clar, concis şi convingător.

5. Gândurile tale aşezate pe foaia de hârtie, evoluţia poveştii şi ducerea ei la bun sfârşit îţi alimentează încrederea în tine. Capacitatea de a iniţia şi dezvolta proiecte te va face un angajat apreciat sau, cine ştie, un freelancer sau antreprenor de succes. :)

Bun. Acum nu-ţi mai trebuie decât să-ţi pui în program un asemenea curs minunat. Te poţi înscrie pe adresa [email protected].