Curs practic de Design interior
 

Design-ul este o disciplina ce urmareste armonizarea estetica a spatiului uman, incepand de la conceperea obiectelor marunte, uzuale si pana la coordonarea de grupari complexe cum ar fi amenajarea peisajului sau urbanismul.

Acest curs practic se adreseaza pasionatilor de design interior care doresc sa exploreze directiile stilistice istorice si contemporane in acest domeniu, principiile de baza decorative, sa invete sa isi identifice stilul personal si modalitatile prin care isi pot pune in aplicare preferintele in propriul spatiu de locuire.

Intalnirile 1 si 2: vom defini ce este un concept in designul interior. Cum? Teoretic, prin studii de caz (pentru ca solutiile stilistice istorice si moderne sunt raspunsul la dilemele si nevoile particulare epocii respective) si practic prin conceperea unui mood board cu imaginile favorite. Prin cuvinte cheie, scurte texte si documentare aditionala vom invata cum sa selectam si sa armonizam ceea ce instinctiv stim ca ne place cu ceea ce rational credem ca ar trebui sa ne placa.

Intalnirea 3: vom proiecta interiorul: releveul, impartirea spatiului in zone functionale, zone de tranzitie si zone de relatie cu exteriorul. Invatam sa echilibram conceptul propriu din mood board cu limitarile date de spatiile de locuire contemporane

Intalnirea 4: personalizam spatiul: exercitiu de amenajare a unei camere prin care  transferam ideile din mood board in forme, culori si materialitati adecvate functiei spatiale.

Intalnirea 5: exploram iluminarea interioara: scheme de iluminare in functie de personalitate si spatiu, calitatea luminii si impactul ei asupra culorilor. Finalizam proiectul camerei si aplicam minim doua scheme de iluminare pentru a evalua comparativ impactul lor.

Testimonial: „Cursul a fost revitalizant si mi-a intarit dorinta de a lucra candva in domeniu, facand ceea ce ma pasiona cu adevarat: interioarele si mobilierul. (…) Multumesc lectorilor din cadrul Fundatiei pentru ca mi-au dat curajul de a-mi schimba profesia si de a cauta frumosul in orice moment alt vietii.” (A.S.)

 

imagine preluata de aici:

http://www.architecturaldigest.com/gallery/adding-color-to-your-home/all

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!