Radu Mihalache
 

Radu Mihalache este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Muzicologie, şi de 8 ani activează în presa de specialitate, profitând de orice ocazie pentru a vorbi despre subiectul care îl pasionează: muzica, sub toate formele ei, fie ea clasică, pop, rock, jazz, muzică de film sau muzică de teatru. În perioada 2011 – 2018 a activat la Radio România Muzical, unde a realizat şi prezentat cronici, recenzii, reportaje, grupaje informative şi numeroase emisiuni. A creat rubrica „De atunci şi de acum”, dedicată descoperirii punctelor comune dintre muzica clasică şi cea pop, dar şi emisiunea „Note din Filme”.

În 2018 a prezentat Concursul Internaţional „George Enescu”, iar în 2019 a colaborat cu postul Trinitas TV pentru a realiza “Interviurile Festivalului” şi Agenda prestigiosului eveniment. Radu este de asemenea şi un frecvent colaborator al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti.

Radu Mihalache este în prezent membru al coralelor Ascendis, Solemnis şi al Corului Filarmonicii ‘Paul Constantinescu’ din Ploieşti. Din 2014 s-a dedicat şi activităţii de compoziţie, scriind muzică originală pentru teatru, dar şi pentru alte medii artistice. Printre instituţiile cu care a colaborat se numără Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti, Teatrelli, Teatrul Nottara, Teatrul „Gulliver” din Galaţi, Teatrul „Jean Bart” din Tulcea. Printre regizorii cu care a lucrat îi regăsim pe Phillipe Besson, Puiu Şerban, Diana Lupescu, Radu Gabriel şi mulţi alţii.

https://soundcloud.com/radu-mihalache/sets/theatre-music

În afara scenelor de teatru, compoziţiile sale se pot auzi în concerte corale.

„Tatăl Nostru” – comp. Radu Mihalache, interpretează Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti:

https://www.youtube.com/watch?v=WnKW3i1eknk

 

 

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!