Atelier intensiv de cosmetica naturala
 

Va invitam la un atelier demonstrativ de cosmetice din ingrediente naturale, la care veti putea vedea procesul de manufacturare si veti putea afla care sint “secretele” care stau la baza prepararii unui deodorant natural, a unei lotiuni solide pentru corp si a cremei de fata, sustinut de Alexandra Catana, creatoarea brandului Formula naturala.

Parte a vietii noastre de zi cu zi, produsele de ingrijire personala au devenit in ultimul timp un puternic factor de risc asupra sanatatii. Substantele care stau la baza acestor produse sunt de cele mai multe ori daunatoare, cu atat mai mult cu cat efectele folosirii lor nu se vad dupa una sau mai multe utilizari, ci in timp, ori in momentul cand daunele facute asupra sanatatii sunt mari. Consecinta a efectelor nedorite  generate de produsele  ce contin substante chimice si in domeniul produselor de ingrijire personala au aparut variantele eco, ale caror ingrediente  sunt naturale, biologice, neprelucrate chimic.

Din fericire, de ceva vreme, de cand au aparut si la noi magazine cu ingrediente cosmetice, avem posibilitatea sa ne preparam acasa, din ingrediente simple, produse de baza in ingrijirea personala, ca de exemplu: crema de fata, de corp, de maini, balsamuri de buze, demachiante, deodorante, unguente diverse cu rol terapeutic, parfumuri solide, pasta de dinti, etc.

Atelierul de produse cosmetice naturale isi propune sa va prezinte notiunile de baza ale manufacturarii catorva produse de ingrijire personale cum ar fi:

  • Deodorant – Este de notorietate că deodorantele şi antiperspirantele pe bază de aluminiu sunt un mare pericol pentru sănătate.Formula deodorantului pe care îl vom face la atelier are în compoziţie doar ingrediente naturale, eficiente în lupta împotriva bacteriilor, cauza mirosului neplăcut al transpiraţiei.
  • Loţiune solidă – Pentru o piele uscată, loţiunea solidă este remedial ideal: este uşor de aplicat,este emolientă şi o putem parfuma în aromele preferate. Untul de cacao şi untul de shea reprezintă ingredientele principale ale acestei loţiuni delicioase.
  • Creme de fata – Vom prepara o crema pentru ten normal si una cu lapte, pentru ten uscat

Evenimentul va dura 3h, fiecare parte a cite o ora si jumatate:

Sectiunea 1- Deodorant natural si lotiune solida pentru corp

Sectiunea 2 – Creme de fata – este rezervata producerii cremelor de fata, pe baza de uleiuri vegetale, emulsifiant natural si ceara de albine. Vom putea face doua tipuri de creme: o crema pentru ten normal si una pentru ten uscat, cu lapte.

In cadrul evenimentului vom afla:

  • care sunt ustensilele necesare realizarii acestor produse
  • ingredientele necesare, si unde le putem gasi
  • pas cu pas, pe intelesul oricui, tehnologia de manufacturare a produselor cosmetice
  • cum sa ne personalizam retetele in functie de nevoile fiecaruia.

Va rugam sa achitati taxa in avans, pentru a se retine locul.


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!