Atelier de dezvoltare personala prin Teatru
 

LA ACEST ATELIER NU MAI SUNT LOCURI.

Exploreaza posibilitatile de a actiona si a reactiona, la un curs de actorie care urmareste dezvoltarea si cercetarea relatiilor dintre personaje si, implicit, dintre oameni.

Fiecare dintre noi joaca, zilnic, mai multe roluri: iubit sau iubita, coleg, parinte, prieten etc. Ca sa ne pastram flexibilitatea si bucuria de a fi noi insine, e important sa invatam sa evaluam corect fiecare moment si sa reactionam adecvat la fiecare situatie. Cum vom face acest lucru? Ne vom da libertatea de a proiecta, pentru a putea analiza situatia si experimenta ipostaze diferite ale propriei persoane in aceeasi situatie.

Vom analiza fiecare situatie din mai multe unghiuri de abordare. Ne vom antrena intuitia experimentand diferite manifestari si tipuri de reactie.

Totul este posibil si toate posibilitatile sunt valabile. Pe unele le intelegem mai usor, pentru ca ne sunt cunoscute, insa ne intalnim adesea si cu alte perspective, deloc familiare, deloc confortabile. Le vom analiza impreuna, pentru a invata cum sa le gestionam, la acest atelier de arta actorului.

Ce vom face propriu-zis?

  • Ne vom antrena atentia si vom invata sa privim si sa ascultam real partenerul.
  • Ne vom antrena si „muschii emotionali”, invatand sa raspundem la comportamentul celuilalt.
  • Vom face exercitii de tip „A-B”- replica- raspuns. Dezvoltarea unei relatii pornind de la o singura replica
  • Vom lucra pe cateva scene fixe, aceleasi scene, acelasi dialog pentru toti participantii – apoi vom descoperi diferite tipuri de relatii posibile pentru dialogul dat. Vom urmari niste principii de baza de improvizatie pentru dezvoltarea unei scene dramatice.
  • Ne vom antrena capacitatea de concentrare si mentinere a focusului in prezent, aici si acum.
  • Ne vom flexibiliza modalitatile de reactie si ne vom antrena creativitatea si imaginatia.
  • In final, vom face o mica reprezentatie, in care vom trage la sorti partenerul si textul.

Deosebit si incitant este ca, in conventia data de arta dramatica, ai toata libertatea sa gresesti si sa inveti din greselile tale. Copilul din voi nu se va supara, ci se va trezi cu pofta de viata si de acumulare. :)

sursa imagine: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Waitress_IMG_8741.jpg

video: Vlad Trandafir


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!