Atelier de Grafica si Gravura
 

Toata lumea stie in ce consta pictura sau sculptura. Dar cati dintre noi stim ce inseamna artele grafice, ce instrumente folosesc si prin ce se diferentiaza fata de celelate arte?

La atelierul de grafica si gravura aflam ce influente a avut descoperirea tiparului asupra aparitiei unor noi forme de expresie in arta si cum au evoluat acestea, devenind tehnici de sine statatoare in perioada moderna.

Ne plimbam prin diverse epoci si stiluri si descoperim influenta traditiei si a instrumentelor clasice asupra noilor tehnici, aflam ce s-a pastrat si ce a fost transformat odata cu evolutia tehnologiei. Ne intalnim cu stampa japoneza si cu expresionistii, facem cunostinta cu arta pop si cu suprarealistii.

La final, veti vedea acest curs ca pe o plimare inedita printr-o lume mai putin explorata a artei, gravura fiind o tehnica ce necesita rabdare si atentie, dar ale carei rezultate sunt intotdeauna spectaculoase si pline de surprize!

Curs 1 – Prezentare succinta a ramurilor graficii: grafica de sevalet, gravura, grafica publicitara, grafica de carte. Prezentarea unor instrumente specifice si familiarizarea cursantilor cu acestea. Rezultatele experimentelor pe hartie vor fi folosite pentru a realiza o lucrare in tehnica colajului.

Curs 2 – Monotipia, tehnica a gravurii ce nu permite tirajul, va fi pusa in aplicare prin exersarea creativitatii si explorarea spectrului cromatic.

Curs 3 – Gravura in linoleum 1 – Prezentarea tehnicii si a etapelor de lucru, realizarea desenului si a cliseului.

Curs 4 – Gravura in linoleum 2 – Finalizarea cliseului si imprimarea gravurii.

Curs 5 – Grafica publicitara – Realiarea unei lucrari de grafica (afis) folosind una sau mai multe din tehnicile invatate.

ilustratie: Maria E. Balan

Aici ai un bonus: tutorial de linogravura pregatit chiar de lector. :)


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!