UNICA.RO: Povestiri cu Sandra Ecobescu – Femeia pe care o admirăm
 

Săptămâna aceasta v-am făcut cunoştinţă, în cadrul proiectului „Trei generaţii pentru mâine” cu Sandra Ecobescu – preşedinte şi membru fondator al Fundaţiei Calea Victoriei, o instituţie culturală independentă, care concepe cursuri şi evenimente în domenii umaniste şi culturale pentru tineri şi adulţi.

Am descoperit o femeie de un magnetism extraordinar, inteligentă, independentă şi nu în ultimul rând extrem de determinată.

Absolventă a facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti – secţia română/engleză, Sandra este un om al ideilor şi al proiectelor inovative. Se declară absolut pasionată de ceea ce face. Munceşte 10 ore pe zi şi recunoaşte că principala ei sursă de energie sunt oamenii talentaţi şi determinaţi cu care, prin natura meseriei sale, intră în contact în fiecare zi.

Printre aceştia se numără indiscutabil şi fiica ei, Mara, în vârstă de 13 ani; un copil incredibil, sofisticat, care o provoacă în mod constant prin inteligenţa de care dă dovadă.

În plan profesional, Sandra Ecobescu povesteşte că a reuşit să îşi găsească vocaţia în timp, după ce vreme de câţiva ani buni a testat, pe rând, medii şi domenii foarte diferite: de la drepturile omului sau publicitate până la logistică. La un moment dat însă şi-a dat seama că ar vrea să facă altceva, să se întoarcă la un vis mai vechi: acela de a schimba ceva în sistemul educaţional. Îşi aminteşte că la un moment dat, în timp ce citea una dintre cărţile lui Neagu Djuvara, în mintea ei s-a produs un declick. Şi-a dat seama că se pot face lucruri frumoase, educative cu şi pentru tineri. Aşa a prins viaţă Fundaţia Calea Victoriei – un spaţiu unde tinerii au ocazia să se întâlnească cu importanţi oameni de cultură, cu formatori, modele din zona umanistă şi unde pot face cursuri de literatură, pictură, antropologie sau dezvoltare personală. În spatele unui model de business, Fundaţia pe care o conduce Sandra Ecobescu este practic o şcoală alternativă, adaptată cerinţelor şi nevoilor societăţii actuale şi tinerilor aşa cum sunt ei în ziua de astăzi.

Cum a reuşit totuşi Sandra, împreună cu sora ei, să transforme un vis într-un proiect de succes? Ei bine cu răbdare, credinţă, foarte multe eforturi şi extrem de mult entuziasm.

Totul a pornit practic de la zero, cu un apartament şi un lapop. Fără aşteptări, bugete, experienţă şi fără un plan de marketing, iar lucrurile au evoluat natural, organic”, povesteşte Sandra Ecobescu.

În opinia ei, ingredientele succesului sunt: 80 la sută muncă, realism dar şi optimism, încăpăţânare, sinceritate şi nu în ultimul rând nelipsitul entuziasm.

Astăzi, privind în urmă, Sandra recomandă tuturor tinerilor să nu se arunce nebuneşte în proiecte pe cont propriu, imediat după terminarea facultăţii. Experienţa dobandită la un job, din postura de angajat este extrem de utilă, spune ea.

Cât despre schimbarea carierei…”Ce trebuie să ştie fiecare persoană aflată într-un moment de cumpănă este că îţi poţi schimba drumul în viaţă oricând. Important este să ai voinţă. Să îţi urmezi visul este la fel de important ca trezitul de dimineaţă sau ca trăitul în sine. Fiecare transformare este o etapă. Trebuie doar să ai puterea să te mobilizezi. Este esenţial să ai curajul să faci o schimbare şi să te bucuri de ceea ce faci”, mai spune Sandra Ecobescu.

Sandra Ecobescu a stat de vorbă cu cititoarele unica.ro, şi a povestit live în cadrul proiectului „Trei generaţii pentru mâine”, despre cultură, educaţie, proiecte frumoase, oameni şi despre curajul de a face schimbări, de a merge mai departe şi de a-ţi urma pasiunea.

Care sunt ingredientele speciale pentru reţeta succesului în cazul Sandrei Ecobescu aflaţi din interviul acordat colegei noastre Ileana Ilie:

Articol publicat in iulie 2015 pe site-ul Unica.ro


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!