Dana foto

Master în Culturologie slavă, Universitatea din Iaşi,  absolvit cu o disertaţie în domeniul avangardei literare ruseşti, de la experimentalismul vizionar al lui Velimir Hlebnikov până la absurdul grotesc din proza minimalistă a lui Daniil Harms.

Studii de Licenţă în Litere, Universitatea din Iaşi, secţia rusă-italiană, absolvite cu un studiu comparativ asupra categoriilor mitului în poezia Marinei Ţveiaieva şi a Aldei Merini. Pe cea din urmă poetă îmi propun, în perioada care urmează, să o aduc spre cunoaştere şi publicului român.

În urma şederii în Italia cu prilejul obţinerii unor burse de studiu la Universitatea din Bari, în ultimii ani m-am orientat cu precădere spre limba italiană, pe care o predau şi din care traduc.

Arii de interes: poezia italiană modernă şi contemporană,  cinematograful italian, romanul rus al „veacului de aur” şi poezia „veacului de argint”, literatura exilului rus; dar şi plimbările fără timp şi ţintă, gările şi tramvaiele, periferiile oraşelor iarna,  primele amintiri – căci  înainte de studii, înainte de anii de şcoală,  înainte să încep a ţine socoteala timpului, a fost copilăria în ţara „Baaadului”, cu variaţiunile ei infinite, după cuvântul lui Cezar Ivănescu.