Cu o foaie de hartie si-un creion, oamenii se vad altfel :)

Diseara e ultima dintre cele 5 intalniri ale Scolii de vara de Desen. Tema a fost “Chipul si corpul uman”, iar in sala au fost vreo 13 oameni. De la 13 la 45 de ani. :) Asta-i unul dintre lucrurile care ne plac noua cel mai mult: sa punem laolalta oameni de varste diferite si sa vedem cum, ascultand o poveste impreuna, invatand o tehnica noua de desen sau pictura, mirandu-se unii de talentul celorlalti sau incurajandu-se, diferentele se estompeaza. “Adultii astia nu inteleg nimic” si “ce ne facem cu copiii astia, nu-i intereseaza nimic” nu mai au nici un sens si brusc oamenii descopera ca, de fapt, stiu cum sa comunice unii cu altii si au si foarte multe sa-si spuna. :)

Mi-a placut sa urmaresc evolutia lucrarilor, de la schite stangace la lucrari expresive, si sa sa constat ca, de la prima linie trasata pe foaie, diferenta intre un cursant si altul este evidenta. Nici o lucrare nu seamana cu alta, desi tema e aceeasi. Spre final de curs, unii au adaugat culori aprinse siluetelor schitate, altii au tinut sa imprime o anumita expresie figurii “omului lor”. Altcineva a mers, pur si simplu, pe simplitatea frumoasa a liniilor.

Diseara, fiecare cursant isi va lua lucrarile acasa, asa ca pe ultimele nu voi avea cum sa le vad, desi mi-ar fi placut. Ce-ar fi, dragi cursanti de la Scoala de vara de Desen – Chipul si corpul uman, sa-mi lasati pe pagina de facebook a fundatiei, eventual la comentarii, ca-i mai simplu, cateva fotografii cu lucrarile voastre de la ultima intalnire?