stare_de_bine

La final de vara va invitam sa exploram metodele prin care putem sa ne mentinem sau ne protejam starea de bine, dincolo de anotimpuri, virste si diversele provocari cu care ne intilnim in viata cotidiana.

Ne preocupăm intens de bunăstare şi poate prea puţin de starea de bine. Cei doi termeni, deşi nu se exclud, nici nu se reflectă neapărat unul în celălalt. Starea de bine este o stare de siguranţă organică, de linişte interioară şi echivalentul spiritual necesar wellness-ului care are în vedere mai degrabă o stare de bine psihosomatică.

Starea de bine se câştigă cu paşi mărunţi, este adesea inefabilă şi se păstrează numai cu mare atenţie şi cu o constantă privire spre interior. In cele 5 cursuri vom analiza diverse aspecte ale ei care ne vor releva valoarea ei edificatoarea pentru conştienţa noastră :

• cum să-ţi apreciezi şi să-ţi înalţi fiecare experienţă ;
  • emoţiile sunt daruri şi îndrumători;
  • construim pe ceea ce avem sau pe ceea ce ne dorim ?
  • mitul fericirii care vine din sacrificiu şi din luptă;
  • echilibrul între a nu te trăda pe tine însuţi şi « a te lăsa pradă » ; cum gestionăm o relaţie şi cum ne gestionăm într-o relaţie;
  • ce păstrăm şi ce pierdem cedând ispitei controlului;
  • redefinirea miracolului şi « miracolul de după colţ  ;
  • creativitate versus conformitate ;
  • cum integrăm aceste două principii în evoluţia noastră şi în ce dozaj ;
  • cum să ne păstrăm autenticitatea în plan social şi spiritual;
  • oricine şi orice ne poate da răspunsuri şi ne poate călăuzi, dacă suntem pregătiţi şi atenţi;
  • existenţa te creează pe tine sau tu îţi creezi existenţa ?

Ne vor fi călăuze în acest periplu cărţile lui Paul Ferrini – Liniştea inimii, Vindecă-ţi viaţa, Intoarcerea în grădină,

dar şi filme la care vom face trimiteri relevante :

• La Grande Bellezza/ Marea frumuseţe, regia Paolo Sorrentino (2013),
  • Scent of a Woman/Parfum de femeie, regia Martin Brest (1992),
  • The Hundred-Foot Journey/Călătoria de o sută de paşi, regia Lasse Hallstrom (2014),
  • The Giver/Darul lui Jonas, regia Phillip Noyce (2014),
  • The Secret Life of Walter Mitty/Viaţa secretă a lui Walter Mitty, regia Ben Stiller (2013),
  • St. Vincent, regia Theodore Melfi (2014).

Testimonial: “Atelierul este mai mult decât un curs, este o experienţă fericită despre cum poate fi trăită, celebrată viaţa, prin prezenţă de spirit, responsabilitate, iertare, iubire, generozitate, recunoştinţă.” (V.G.)

ilustratie de Arthur  Sarnoff – imagine preluata de aici -https://www.pinterest.com/pin/476607573035632005/