Povestile cursantilor de la Jurnalism
 

“Buna seara!

Sunt Marta Popovici si am absolvit cursul de jurnalism narativ si scriitura personala sustinut de Ana Maria Ciobanu. Incerc de ceva timp sa scriu un feedback, insa m-am tot lasat luata de tumultul de evenimente din fiecare zi. Insa acum ma bucur mult ca mi-am gasit ragaz sa va scriu pentru ca acest curs chiar a insemnat enorm pentru mine. Sa va spun si cum si de ce.

De mult timp mi-am descoperit pasiunea si inclinatia pentru scris. Am inceput sa o valorific cand eram eleva de scoala generala, dupa care, cand am intrat la liceu, s-a intamplat ceva. In mine s-a produs un blocaj. Si am lasat sa treaca foarte mult timp fara sa imi pun niciun semn de intrebare pana intr-o zi cand, vazand pe site-ul dumneavoastra atelierul de journalism narativ si scriitura personala mi-am amintit ca eu de fapt scriam. M-am intrebat “Ce s-a intamplat?” si am luat decizia de a ma inscrie, am avut un presentiment ca imi voi regasi drumul acolo.

Pe toata durata cursului m-am simtit extrem de inspirata, am inceput sa observ lumea altfel in cautarea unor subiecte si personaje despre care as putea scrie si am inceput sa exersez. Asa am reusit ca la finalul celor 5 saptamani sa termin de scris si editat un eseu de 4 pagini care practic a fost cel care m-a “deblocat”. Intreaga experienta m-a facut sa redescopar placerea de a scrie si dedicatia cu care fac asta acum ma umple de energie, nu imi imaginez cum am putut trai altfel atata timp. Atelierul a fost tinut intr-o atmosfera tare draguta, relaxata si nu mi-a fost niciodata greu sa ma deschid si sa vorbesc despre ce am scris sau chiar sa scriu acolo. Ana a avut mereu grija sa nu puna nicio presiune pe noi si ne-a lasat pe fiecare sa ne dezvoltam proiectul in ritmul propriu.

Va spun sincer ca a fost o experienta minunata si as repeta-o oricand. Acum am inceput sa scriu proza, avand in minte romanul pe care l-am inceput cand aveam 12 ani si pe care l-am abandonat pe la pagina 100. Cine stie ce va iesi?

Va multumesc mult pentru oportunitatea si sansa pe care mi-ati oferit-o prin bursa acordata pentru atelier. A insemnat foarte mult!

Acestea fiind spuse, in mult mai putine cuvinte, feedback-ul este unul cat se poate de pozitiv. :)”

Marta Popovici are 16 ani si a participat ca bursiera la Atelierul de Jurnalism narativ si ne-a trimis, la final, acest mesaj care ne-a bucurat foarte mult. :)

Un al doilea motiv de bucurie a venit de la lectorul Ana Maria Ciobanu care ne-a scris ca textul lucrat de Marta la atelier a fost publicat de o revista online pentru tineri. Daca vreti sa va amintiti de vremea plina de sensibilitate si descoperiri a adolescentei, puteti citi textul Martei Popovici aici: amdoar18ani.ro :)

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!