Poveste de iarnă cu unicorn de foc, mos (Craciun) si strumf mustacios :)
 

Ana Maria Ciobanu, jurnalist Decat o Revista si lector al fundatiei, a fost pe la copiii de la Centrul de Zi Sf. Sofia si ne-a trimis povestea pe care au construit-o impreuna si pe care va invitam sa o cititi pentru ca-i plina de imaginatie, haz si originalitate. :)

Incepem:

A fost o dată un unicorn de foc care păzea un ţinut îndepărtat numit FocoLandia. Unicornul era vesel, dar era şi foarte puternic şi nimeni nu îndrăznea să-i calce teritoriul nepoftit. Peste toate astea, mai era şi bun prieten cu Moş Crăciun, aşa că nimeni nu risca să-l supere şi să se trezească fără cadouri sub brad.

De partea cealalată a Pământului, se întindea un vast ţinut de gheaţă, condus de nimeni altul decât de Mr. Bean. Aici domnise pacea vreme de 7 milioane de ani, dar cu o săptămână înainte de Crăciun, un monstru de gheaţă a căzut din cer. Era un fost locuitor al ţinutului de foc, pe care unicornul îl exilase pentru că devenise foarte mâncăcios şi egoist. De cum a atins ţinutul de gheaţă, a şi început să arunce cu fulgere de gheaţă şi să distrugă tot ce-i ieşea în cale.

Locuitorii ţinutului de Gheaţă au convocat o şedinţă cu Omul de Zăpadă şi cu Printeşa Elsa (care erau sfătuitorii lui Mr. Bean de mai bine de o sută de ani):

– Ce e de făcut, Elsa?

– Ce e de făcut, Omule de Zăpadă?

– Printre fulgerele astea, unicornul de foc n-o să poată să aterizeze cu sania Moşului…

– Nimeni n-o să mai primească niciun cadou!

Între ţinutul de foc şi ţinutul de gheaţă, într-o ţară pe care nicio busolă nu ştia cum s-o găsească, locuia Moş Crăciun cu tot alaiul lui de spiriduşi. Printre copii, ţara Moşului mai era cunoscută şi sub numele de Ţara Bomboanelor şi a Cadourilor.

Ajutorul cel mai de nădejede al Moşului era un ştrumf mustăcios, caraghios şi foarte drăguţ care an de an livra cadourile călare pe unicornul de foc înhămat la sania fermecată. Moşul ar fi vrut de câţiva ani să înlocuiască sania cu o motocicletă, dar ştrumful nu era de acord pentru că un unicorn de foc nu polua, spre deosebire de motorul puternic la care visa bătrânul Crăciun.

Moş Crăciun căuta de multă vreme să se modernizeze şi visa ba la o motocicletă, ba la scrisori trimise prin SMS, ca să-i fie mai uşor să arhiveze toate dorinţele copiilor. Ştrumful mustăcios îl descuraja de fiecare data când îi arăta preţurile pentru toate mofturile astea şi Crăciunul se întâmpla an de an aşa cum fusese el lăsat să fie: cu sania fermecată, cu scrisori scrise de mână şi cu o cursă nebună pentru livrat toate cadourile în noaptea de ajun.

Ca-n fiecare an, ştrumful a trimis un nor de praf de stele până în ţinutul de foc şi acesta a fost semnul pentru Unicorn că e timpul să pornească la drum. Cât ai zice FOC!, unicornul a apărut la poarta atelierului de jucării, ştrumful l-a încălecat şi Moşul l-a înhămat la sanie. Ceilalţi spiriduşi au încărcat sacul cu cadouri. Crăciuniţa l-a pupat pe Moş pe obraz şi l-a rugat să nu mănânce prea multe fursecuri că-l aşteaptă cu o prăjitură specială. Şi duşi au fost!

Treaba mergea ca pe toate. Cadourile zburau pe hornuri, nicio încurcătură, nicio uituceală.

Când au ajuns spre dimineaţă la poarta Ţinutului de Gheaţă, ningea foarte puternic, mult mai puternic ca-n anii trecuţi. Prinţea Elsa şi Omul de Zăpadă le-au ieşit în întâmpinare şi au apucat doar să strige:

  • Fugiţi! Nu mai e vreme pentru cadouri! Fugiţi!

Din spatele lor, Monstrul de Gheaţă l-a ţintit pe Moş Crăciun cu un fulger de gheaţă şi i-a găurit mâneca dreaptă de la costum.

  • Ei poftim! Credeam că am terminat cu prostiile astea cu furat Crăciunul, a bombănit Moşul.

Monstrul se apropia ameninţător şi tuna:

  • Nimeni nu mai primeşte niciu cadou! Lăsaţi toate dulciurile la poartă şi dispăreţi!
  • Ştii ceva despre asta Unicornule? A întrebat Moşu.
  • Ddaa… e un mâncăcios de la mine din ţinut. L-am alungat pentru că mai avea puţin şi-mi mânca şi urechile.
  • Nu se face aşa ceva înainte de Crăciun. De-aş mai fi avut şosetele alea fermecate am fi putut să-i venim de hac, dar nu mai ştiu cui le-am cadorisit.

Prinţesa Elsa s-a luminat la faţă.

  • Şosetele sunt la Mr. Bean, Moşule!

Şi a încălecat pe Unicorn ca să ajungă cât mai repede la conducătorul Ţinutului de Gheaţă. Ştrumful caraghios se lupta să ţină Monstrul departe cu câteva glume, dar nu se descurca prea bine.

  • Cioc-cioc!
  • Cine e acolo? întrebă Monstrul
  • Mary
  • Mary who?
  • Merry Christmas, Monstrule!
  • Roaaaar! Ţipă monstrul, mai nervos ca până atunci.
  • Eu ţi-am zis că glumele tale n-au niciun haz, zise Moşul de sub sania fermecată unde se ascunsese.

Când monstrul era aproape şi se pregătea să răstoarne sania în căutarea dulciurilor, Mr. Beana apărut cu şosetele Moşului şi le-a aruncat către picioarele de gheaţă ale creaturii.

Puterea şosetelor era atât de mare, încât picioarele monstrului de Gheaţă s-au transformat în două acadele uriaşe.

  • Deci de-asta m-a certat Crăciuniţa că am făcut cadou şosetele astea…a început Moşul să râdă

Monstrul râdea şi el şi se minuna de noile picioare. Când au văzut cu toţii câte puteri ascunde Crăciunul, s-au hotărât să nu se mai certe şi să fie prieteni. Unicornul de foc a fost de acord să-l primească pe Monstru înapoi acasă şi Moş Crăciun i-a dăruit un nor îngheaţat fermecat care să-l protejeze pentru totdeauna de a se topi. Din norul fermecat ningea numai cu îngheţată, aşa că Monstrul era salvat şi nu mai avea să rămână niciodată fără dulciuri.

Mr. Bean şi Moş Crăciun au râs minute bune de încurcătura cu şosetele. Noroc cu ştrumful care i-a amintit Moşului că e deja dimineaţa de Crăciun şi sunt aşteptaţi înapoi acasă, altfel s-ar mai fi hlizit mult şi bine iar Moşul i-ar fi oferit lui Mr. Bean haina găurită în schimbul şosetelor.

– Domnule, până la anu scrie-mi o scrisoare să ştiu ce să-ţi aduc, să nu-mi mai uit secretele pe aici că până la urmă rămânem fără Crăciun.

– S-a făcut, Moşule!

Şi am încălecat pe un unicorn de foc

Şi v-am spus o poveste minciunită deloc.

Au inventat:

Albu Gabriel (7 ani)

Apetroaiei Gabriela (8 ani)

Chinez Mihai (13 ani)

Chinez Gabriel (13 ani)

Gavrilă Andrei (7 ani)

Ciocoiu Sofia (7 ani)

Ciocoiu Andrei (8 ani)

Ciocoiu Alexandru (8 ani)

Dobre Daria (11 ani)

Moise Cristian (7 ani)

Moise Robert (7 ani)

Onuk Karina (6 ani)

Onuk Yanis (6 ani)

Tudor Ana (7 ani)

Matei Simona (8 ani)

Popa Daniel (10 ani)

Niculae Alexandra (10 ani)

Stan Marius (12 ani)

Vetrila Marcel (11 ani)

Vişinoiu Mihai (7 ani)
Ilustratie: Agnes Richardson


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!