marcela-andrei

Studii:

Institutul de Teatru “Szentgyorgy Istvan”, din Târgu Mureş, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, clasa profesor Constantin Codrescu şi Ileana Burlacu, promoţia 1980

Traininguri:

Cliniclown – conduse de reprezentanţi “Cliniclowns” Olanda.

Training of trainers “Theatre of the Oppresed” (Forum&Image Theatre and Jokering) – ţinut de Becirgic Goran de la Theater der Unterdruckten din Viena.

Art-Therapie sociale – finanţat de Agenţia Socrates Bruxelles, în cadrul programului Grntdvig 1 – ţinut de I.N.E.C.A.T. şi ARTEES din Franţa, Associazione Interculturale “Roma Porto Franco” din Italia, Es.Te.R.din Spania, Dramafest şi Concept din România.

Proiecte:

Clubul Micului Actor – în cadrul Teatrului Ion Creangă.

Cliniclown – În cadrul U.N. I.T.E.R şi în parteneriat cu “Cliniclowns”, Olanda

“Învăţarea toleranţei” – teatru social în cadrul Teatrului Ion Creangă în parteneriat cu fundaţiile: Chance for Life, Parada, Pritenii Copiilor şi Estuar.

“Speranţe pentru azi” – în cadrul Teatrului Ion Creangă şi Chance for Life, Mini-proiect de art-terapie.

Teatru versus realitate – înfiinţarea a trei echipe de teatru social în Ploieşti cu sprijinul fundaţiilor “Oameni pentu Comunitate” şi “Chance for Life”. Proiectul s-a desfăşurat în trei şcoli.

Teatrul social – în colaborare cu Teatrul Ion Creangă şi fundaţiile Chance for Life şi Vodafone România. Proiect de anvergură naţională desfăşurat în 15 localităţi (Bucureşti, Ploieşti, Sulina, Slatina, Cluj, Iaşi, Bacău, Tg.Mureş, Constanţa, Sibiu, Braşov, Craiova, Sighişoara, Timişoara, Buzău) şi a avut ca scop formarea unei reţele de organizaţii neguvernamentale, şcoli şi instituţii publice, care să folosească această formă de teatru.

Marcela Andrei este, in prezent, actrita a Teatrului Ion Creanga pentru copii si lector al Fundatiei Calea Victoriei.

Roluri în filmele:

“Baloane de curcubeu”, regia Iosif Demian, 1982

“Lovind o pasăre de pradă”, regia Iosif Demian, 1983

“Orele 11″, regia Lucian Bratu, 1985

“Domnişoara Aurica”, regia Şerban Marinescu, 1986

aici puteti citi un Interviu cu actrita Marcela Andrei din “Adevarul”:http://adevarul.ro/news/bucuresti/marcela-andrei-teatru-numele-copiilor-1_50bdfb2e7c42d5a663d127f1/index.html