felicia1

Studii:

Licenţă în literatura britanică, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de limbi şi literaturi străine, Secţia engleză – spaniolă, 1988-1993,

Studii postuniversitare de marketing cultural, Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de comerţ, Departamentul de marketing, 1994-1995,

Doctorat în mistică iudaică, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de filosofie, 1999-2001

Domenii de expertiză:

Limba şi literatura ebraică

Mistica iudaică

Educaţia despre Holocaust

Patrimoniul evreiesc din România

Experienţă didactică:

Conferenţiar (cursuri de mistică iudaică, literatură evreiască contemporană, literatura idiş si limba ebraică), Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti (1999 – prezent)

Profesor asociat (cursuri de mistică iudaică şi limba ebraică), Facultatea de Istorie, Universitatea Al. I. Cuza, Iaşi (2005-2013);

Visiting professor (curs de tehnici şi practici cabalistice), Universitatea Statală Milano, Italia (2011-2012, 2012-2013);

Afilieri profesionale:

Membru în Colegiul de Redacţie al Anuarului Centrului de Studii Rome, Editura Universităţii din Bucureşti (2008)

Membru în Colegiul de Redacţie al Journal of Uludag University, Faculty of Education, Bursa, Turcia (din 2012)

Membru al Comitetului Editorial al Editurii Hasefer, Bucureşti (din 2011)

Membru în Consiliul Onorific al Festivalului Filmului Evreiesc, Bucureşti (iunie 2011)

Consilier al organizaţiei non-guvernamentale Centropa, Viena (din 2007)

Membru al Association for the Study of Nationalities (în comitetul executiv 2010-2013)

Membru fondator şi secretar al Society for Jewish and Biblical Studies in Central Europe

Membru al Society for Judaeo-Arabic Studies

Membru al Society of Biblical Literature

Membru al European Association of Jewish Studies

Membru  al Association for Israel Studies din 2014