Eveniment cu Tiberiu Soare despre “Olandezul Zburator”

Vapaia intunecata din suflet

Va invitam joi, 30 mai, de la ora 19.00, la o conferinta-eveniment cu charismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre opera “Olandezul Zburator” si autorul acesteia, Richard Wagner.

Conferinta va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

“Opera “Olandezul Zburator” este primul mare succes al lui R. Wagner, in care stilul compozitorului este deja definit si gasim germenii Tetralogiei. Opera romantica, pe un libret scris de compozitor însuşi, este inspirat din romanul satiric „Din memoriile domnului Schnabelewopski” de Heinrich Heine. Elementele fantastice abunda, iar tema centrala este mantuirea capitanului comdamnat de diavol prin sacrificiul femeii iubite. Finalul aduce eliberarea – sufletele celor doi indragostiti urca spre cer, imbratisindu-se.”

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Dincolo de talentul de dirijor, Tiberiu este un povestitor pasionat si pasionant, capabil sa apropie publicul larg de opera marilor compozitori intr-o forma neconventionala, erudita dar si cu umor.

Programul cultural Pentru ce mergem la Opera?”, initiat in ianuarie 2012 de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare, isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin abordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati.

Aceste evenimente lunare continua seria de evenimente din anul 2012, despre care puteti citi aici.