Va invitam simbata 30 martie, de la 11:30, la un concert de muzica de cameră, in compania pianistei Andreea Butnaru si a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului “Musica Viva”.

Tema centrala a acestei intilniri va fi “Flautul fermecat” de Mozart, arhetip sonor al armoniei perfecte, sursa de inspiratie pentru mai tarziu. Un Dialog intre muzica vocala si cea instrumentala, incarcata de simboluri ancestrale si frumuseti rascolitoare. Povesti si muzici cu trei creatori perfecti (Mozart, Beethoven, Schubert), diametrali opusi ca fire si mentalitate, pornind de  la o singura sursa de inspiratie – “teatrul cantat” mozartian.

Pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, impreuna cu prietenii lor, vor aduce aspecte contemporane gesturilor creatoare trecute, realizate cu ingredientele universale ale  sentimentelor umane.

La final, publicul va putea adresa intrebari, pe marginea temelor prezentate.

Concertul de muzica de cameră este organizat in parteneriat si gazduit cu amabilitate de “Universitatea Nationala de Muzica”.

……………………..

Mai multe informatii despre cei doi muzicieni gasiti aici:

ANDREEA LAURA BUTNARU, pian – Interpretarea emoţionantă, tehnica fermă şi strălucitoare“, precum şi „sensibilitatea mişcătoare, uimitoare, cu adevărat cuceritoare a pianistei Andreea Butnaru, ne conduce într-o lume muzicală vrăjită“ nota în 2004 publicaţia germană HessischNordrheinische Allgemeine despre unul dintre dintre cei mai buni tineri pianişti români. Palmaresul tinerei pianiste numără peste 20 premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, apariţii solistice în Europa şi Asia, precum şi cursuri de specializare cu pianişti renumiţi. Andreea Butnaru a concertat pe importante  scene din România, Germania, Belgia, Ucraina şi Japonia şi a avut numeroase apariţii la posturi de radio şi televiziune, precum TVR, BBC Classic, Radio Romania Cultural şi Radio Romania Muzical. Deasemenea, a participat la numeroase înregistrări şi a susţinut o serie de concerte transmise în direct pe canale audio-video din Europa si Canada.

Din anul 2008 pianista este asistent universitar al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, pe specializarea muzică de cameră. Andreea Butnaru desfăşoară proiecte camerale transpuse în spectacole complexe, în colaborare cu muzicieni, actori şi artişti plasticieni, cunoscuţi sub conceptul “Musica Viva”. Activitatea profesională deosebită şi promovarea valorilor artistice muzicale româneşti pe scenele lumii i-a adus titlul de “Artist de Onoare” al României, decernat cu ocazia participării sale la Festivalul Enescu de la Berlin, din octombrie 2005.

FLORIN MITREA, violoncel – „Tonul cald, pasional şi strălucitor“, „virtuozitatea în slujba actului artistic“ sunt, în opinia criticului Doru Popovici, o parte din calităţile ínterpretative ale tânărului violoncelist Florin Mitrea. Recitalurile şi apariţiile  publice atât în România, cât şi în Germania, Italia, Spania şi Japonia i-au adus succese răsunătoare şi premii naţionale şi internaţionale, atât solo, cât şi în formaţii camerale. Florin Mitrea este o prezenţă constantă în transmisiunile radio ale posturilor de profil, începând cu anul 2000 şi până în prezent, numeroasele sale recitaluri solo şi de muzică de cameră fiind transmise în direct, înregistrate şi fonotecate, atât în ţară, cât şi peste hotare. Personalitate artistică prestigioasă, a fost invitat să reprezinte Romania la Expo 2005 şi în cadrul « World Philharmonic Orchestra»  în cele mai importante evenimente ale UNICEF – 2006 la Paris.

Pasionat de repertorii inedite, Florin Mitrea a iniţiat şi organizat concerte în cadrul stagiunii camerale Radio, unul dintre acestea fiind dedicat formaţiilor compuse exclusiv din violoncele. În acelaşi timp, a participat la crearea conceptului MUSICA VIVA, alături de pianista Andreea Butnaru, precum şi la coagularea uneia din cele mai inventive formaţii de rock româneşti: Circa 7, cu care a înregistrat albumul “La rece” şi a intreprins turnee de promovare.

 Imaginea este preluata de aici: http://mathewshia.blogspot.ro/2010/12/opera-magic-flute-mozart.html


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!