Magie, Libertate si Moarte/

Fundatia Calea Victoriei si Opera Nationala Bucuresti va invita joi, 11 octombrie, de la ora 19.30, la o conferinta-eveniment cu charismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre opera “Carmen” si autorul acesteia, Georges Bizet.

Opera “Carmen” este una dintre cele mai cunoscute opere din repertoriul international. Moartea este privita in ochi, ca de la egal la egal. Unul dintre simbolurile centrale ale operei este floarea, instrument al magiei, al vrajii, indispensabil in seducerea victimei. Atmosfera intensa si dramatismul povestii este construita prin prezenta toreadorilor, a femeii puternice si frumoase care naste rivalitati si a spectacolului de corrida.”

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Dincolo de talentul de dirijor, Tiberiu este un povestitor pasionat si pasionant, capabil sa apropie publicul larg de opera marilor compozitori intr-o forma neconventionala, erudita dar si cu umor.

Acest eveniment este al saptelea dintr-o serie de noua conferinte ce se vor desfasura lunar, in Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti, din ianuarie pina in decembrie 2012.

Programul cultural Pentru ce mergem la Opera?”, initiat de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare si gazduit cu generozitate de ONB, isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin abordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati.

Subiectele/Operele abordate in cadrul conferintelor fac parte din repertoriul actual al Operei Nationale Bucuresti, astfel incat, dupa familiarizarea cu cateva notiuni teoretice si istorice in cadrul conferintelor sustinute de Tiberiu Soare, participantii pot vedea sau revedea cu alti ochi operele aduse in discutie, consolidindu-si cunostintele prin experienta personala.

Biletele pentru aceste conferinte pot fi achizitionate de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti, sau on-line.

Mai jos puteti citi programul conferintelor din cadrul acestui proiect:

1. Problema libertatii individuale in opera La Traviata – 19 ianuarie – inregistrare video, fragment

2. Frumusetea ascunsa a lucrurilor de zi cu zi in “Boema” de G. Puccini – 16 februarie

3. Romantismul transpus in miscare in “Giselle” de Adolphe Adam –15 martie

4. Iubire, atrocitate si grandoare in “Turandot” de G. Puccini – 19 aprilie

5. “L’Elisir d’Amore”: iubire, magie si alte iluzii, de Gaetano Donizetti – 17 mai

6. Commedia dell’Arte intalneste muzica in “Barbierul din Sevilla” de G. Rossini – 7 iunie

7. “Magie, Libertate si Moarte” in Carmen de Georges Bizet – in 11 octombrie

8. Rigoletto – de Giuseppe Verdi  – in 15 noiembrie

9. “Lumea privita prin ochii unui copil” – Spargatorul de Nuci – de Piotr Ilici Ceaikovski – in 6 decembrie


Piotr Ilici Ceaikovski


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!