Eduard Bucescu

Studiile de filologie (specializarea limbi străine, engleză şi franceză) au dat coerenţă pasiunii mele pentru literatură. Activitatea mea ulterioară ca traducător la editurile Humanitas şi Curtea Veche m-a familiarizat cu alţi autori moderni de ficţiune, însă mi-a deschis şi porţile către un domeniu nou şi cu un mare potenţial constructiv, cel al literaturii de dezvoltare personală.

De atunci, pe lângă traningurile de limbi străine pe care le susţin în mod obişnuit în diverse contexte, cu deosebire în domeniul corporate, am început să colaborez şi cu Fundaţia Calea Victoriei pe segmentul de dezvoltare personală şi spiritualitate orientală (taoism, în special) între care văd o fericită congruenţă.

Caut chei de interpretare a existenţei şi încerc să ţes punţi către frumuseţea fragilă a lumii. Literatura de dezvoltare personală îmi este călăuză în acest demers, mi-a disciplinat gândirea şi percepţiile şi m-a ajutat să redescopăr valoarea intuiţiei. Cred că acest proces, la care lucrez în continuare,  de disciplinare şi igienizare interioară, dar şi de repunere a autenticităţii la locul ei de cinste, este şi tema predilectă a cursurilor mele, dar şi subiectul pe care îl cercetez cel mai mult prin lecturi de profil.

Totul circumscris unui ţel de căpătâi, redescoperirea armoniei în ţesătura vieţii. Si pentru că nu există armonie fără muzică, o altă direcţie de interes major pentru mine de-a lungul timpului a fost muzica clasică căreia i-am dedicat nenumărate ore, atenţie şi pasiune.

Si un citat despre care mi-ar plăcea să cred că mă reprezintă întrucâtva :

« Nu te-apleca să culegi flori pe care să le păstrezi doar pentru tine ; plimbă-te ; florile vor rămâne proaspete şi vor înflori în drumul tău. » Rabindranath Tagore