scoala de vara de actorie

intalnirile se desfasoara zilnic: luni 1, marti 2, miercuri 3, joi 4, vineri 5, sambata 6 august.

Sase zile in care ne deconectam, ne imaginam si aplicam.

In lumea in care traim, suntem mereu constransi sa ne purtam intr-un anumit fel. Omul societatii de astazi amageste si se amageste prin ipostazele pe care si le asuma zilnic: in familie, la birou, pe strada etc. Dar daca ar incerca sa se redescopere?

Non-actorul este acea persoana care incearca sa se cunoasca prin intermediul teatrului. Este o persoana curioasa si deschisa oportunitatilor. “Scoala” noastra de vara este menita sa-i faca pe participanti sa uite ca sunt “oameni mari”, sa uite ca au responsabilitati covarsitoare si sa se ocupe de cunoasterea lor dincolo de rolurile sociale pe care sunt obligati sa si le asume zilnic.

Orice om este capabil sa transmita mai mult decat stie si este constient ca poate transmite. Pentru ca in spatele oricarei vorbe se afla gandul, ceea ce trebuie sa invatam cu totii este cum sa il clarificam si cum sa il folosim ca suport pentru mesajul pe care vrem sa il transmitem.

Ce vom face pe parcursul celor 6 zile?

Vom invata cum sa ne folosim mai bine calitatile si apitudinile pentru a ne simti mai bine in societate, in intimitate, dar si pe scena.

Workshop-ul nostru intensiv se finalizeaza cu un mic spectacol.

Luni, Sedinta 1: Cunoastere, dezinhibare, relaxare, concentrare, respiratie si elemente de dictie.

Marti, Sedinta 2: Formarea grupului, comunicare si exprimare, concept. Impartirea textelor

Miercuri, Sedinta 3: Exercitii de creativitate, improvizatie, lectura text, analiza text.

Joi, Sedinta 4: Incalzire, repetitie, dezvoltare, ridicare scene

Vineri, Sedinta 5: Incalzire, repetitie Spectacol.

Sambata, Sedinta 6: SPECTACOL.

Fiecare intalnire dureaza doua ore si jumatate.

La editiile trecute, a fost asa:

————————–

“Pe parcursul celor 6 zile din cadrul Scolii de Vara – Actorie cu Smaranda Caragea din iulie 2014 am savurat cu multa placere initierea in munca dificila si provocatoare a actorului. A fost o “calatorie” foarte savuroasa si interesanta, cu multe detalii picante si momente hazlii, o munca in echipa coordonata foarte bine de Smaranda cu mult devotament si implicare.

Initial am venit timizi si curiosi, ma rog chiar si cei care mai fusesera la alte cursuri, si in final dupa ce ne-am mai descotorosit de niste inhibitii si ne-am descoperit “actorul care exista in fiecare din noi”… asa cum ne spunea Smaranda, reusind sa punem in scena un mic spectacol intr-un spatiu neconventional.

Am trait momente inedite si pline de satisfactie si cu siguranta ne-am imbunatatit starea de spirit si nu numai… cat sa simtim dorinta de a reveni cat mai curand.” – Liliana T., cursanta a Scolii de vara de Actorie, editia din iulie.

foto: scena din filmul Letters to Juliet, preluata de aici: http://goo.gl/M1WSbr