In vizita la Comunitatea Armeana
 

In continuarea vizitei de la Comunitatea Elena, va invitam simbata 10 decembrie, de la orele 11:00, la Comunitatea Armeana, unde vom vizita Biserica Armeneasca, monument istoric, biblioteca si Muzeul eparhial.

Primele lăcaşuri de rugăciune ale armenilor din Bucureşti, au fost ridicate pe la 1581-1629 şi apoi la 1743 şi 1781, cu sprijinul material al urmaşilor primului ctitor Harutin amira Hovviant. În anul 1911, s-a pus temelia bisericii actuale. Planurile au fost semnate de arhitectul Dimitrie Maimarolu şi de arhitectul de origine armeană Grigore C. Cerchez, având ca model catedrala de la Vagharšapat – Ečmiadzin din Armenia.  Construcţia a fost terminată la 6 septembrie 1915.

Complexul religios şi social-cultural al comunităţii armene este compus dintr-o impunătoare biserică, reşedinţa episcopală, biblioteca armeană şi muzeul eparhial, o casă de cultură, o grădiniţă şi sediul Uniunii Armenilor din România.

Istoricul Georgeta Filitti, impreuna cu gazda noastra – parintele Paul Bogdan, ne vor introduce in atmosfera acestei comunitati cu o istorie extrem de interesanta la noi in tara, care a dat societatii romanesti personalitati de seama, in cele mai diverse domenii, de la cel cultural, spiritual pina la cel economic si politic.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!