silvia timofte 2

Experienţa profesională

2011 – prezent
Opera Naţională Română – Colaborator al Departamentului Imagine, Promovare, Comunicare

Conceperea, elaborarea şi susţinerea proiectului educativ pilot „Călătorie în lumea operei’, o serie de tururi ghidate interactive prin clădirea ONB, care îşi propun apropierea copiilor şi tinerilor cu arta lirică prin familiarizarea acestora cu spectacolul de operă şi cu toate elementele şi oamenii care participa la realizarea acestuia – de la libret la partitură, de la interpreţi la decor şi costum.

2009 – prezent

Muzeului Naţional de Artă al României – Colaborator şi voluntar al Secţiei Educaţie, Comunicare, Proiecte Culturale şi Marketing

Realizarea şi susţinerea de programe educative în cadrul MNAR;

Colaborarea constă în pregătirea de materiale ce sunt folosite de către participanţi în atelierul de creaţie al muzeului şi susţinerea unor programe educative pentru grădiniţe, şcoli şi licee;

Susţinerea atelierelor „Pasarea ascunsă  în piatră” pentru grădiniţe şi şcoli, atelier tematic despre lucrările lui Constantin Brâncuşi;

Din 2010- prezent – Lector al Fundatiei Calea Victoriei – cursuri si evenimente in urmatoarele domenii: istoria artei, bune maniere, istoria costumului, istoria machiajului.

Mişcarea de Reciclare – http://miscareadereciclare.wordpress.com/

Derularea de activităţi educative pe tema “recycle art” cu copii de toate vârstele în oraşele vizitate de caravana Mişcării de Reciclare.
Mişcarea de Reciclare este un proiect naţional de educare a publicului larg în privinţa reciclării DEEE şi a deşeurilor reciclabile în general, dar şi în privinţa modalităţii de sortare a deşeurilor, program desfăşurat sub patronajul Ministerului Mediului.

2007 – prezent
Gentile SilViei – Proiect handmade de realizare de genţi şi accesorii artizanale.

Elaborarea designului de produs, a tiparelor şi a şabloanelor gentilor şi accesoriilor şi fabricarea artizanala a acestora.

Organizarea de evenimente ce au ca scop promovarea produselor artizanale şi handmade.

2002 – 2007

Lector limba engleză

Pregătirea testelor Cambridge de limba engleză.

Studii şi stagii de pregătire

2010 – prezent

Universitatea Bucureşti, Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii

• Program de master interdisciplinar – Spectacol, Multimedia, Film

iulie – august 2010

University of the Arts London, Central Saint Martins College of Art and Design şi London College of Fashion

• Cursurile scolii de vară:  Developing New Concepts in Fashion şi Fashion Styling.

februarie – mai 2008
Universitatea populară „Ioan I. Dalles”

• Curs de tehnologie a modei – croitorie.

2002 – 2006
Institutul Bancar Român, Facultatea de Management Financiar, Bucureşti

• Economist licenţiat;
  • Activitate de interpretare în limba engleză în cadrul diferitelor conferinţe pe tematici financiar-bancare susţinute în cadrul Institutului Bancar Român.

2001 – 2002

University of the Arts London, Wimbledon Art College, Londra, Marea Britanie

• BTEC Diploma of Arts and Design, specializare: ceramica şi sticlă.
  • Studii de design de produs, grafică şi design vestimentar.

1998 – 2000

Armand Hammer United World College, New Mexico, SUA

• Diplomă bilingvă Bacalaureat Internaţional
  • Activitate ca ajutor de profesor [Teacher’s Aid] în cadrul şcolilor din comunitate: susţinerea orelor de curs împreună cu profesorul si lucrul individual cu fiecare elev în vederea aprofundării cunoştinţelor sau a clarificării lecţiilor;
  • Activitate ca voluntar în cadrul Santa Fe Children’s Museum: organizarea de activităţi  şi jocuri cu copiii în cadrul programelor educative ale muzeului.

Interviu despre bunele maniere pe SmartWoman.Ro

Interviu despre cursul de bune maniere, la Senso TV