Moda masculina – intre Oscar Wilde si James Bond
 

Va invitam sa discutam despre cum a evoluat moda masculina in 2000 de ani, cu accent pe momentele cele mai semnificative si elementele cele mai spectaculoase. Epoca sobrietatii burgheze de acum nu trebuie sa ne faca sa uitam ca in Renastere, barbatii se imbracau in pantaloni de catifea rosie, iar la Versailles se pudrau si isi spalau hainele in parfum.

Cum de s-a ajuns de la bijuteriile lui Darius si ale lui Tutankamon la costumul gri al armatelor functionarilor corporatisti de astazi? Prezentarea va fi insotita de numeroase imagini care sa infatiseze diversele ipostaze ale modei masculine – picturi, sculpturi, fotografii.

Temele celor 3 ateliere sint:

1. Cum aratau si cum se ingrijeau barbatii Antichitatii si ai Evului Mediu in Europa si Asia? Cat de inalte erau tocurile curtenilor de la Versailles?

2. Care au fost momentele importante ale modei masculine in sec. XX? De la Al Capone la Jim Morrison, de la Marlon Brando la James Bond.

3. Cum se disting barbatii originali in era costumelor gri ? Sicul britanic si cel italian. Designeri de nisa. Barbatul metrosexual pentru care Jean-Paul Gaultier a creat o linie de machiaj si l’Oréal o puzderie de creme. Tendinte lansate de minoritati: gangurile din LA, punk, gay.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!