actrita smaranda caragea

Sunt actrita absolventa a UNATC – promotia 2008, clasa prof. Univ. Dr. Adriana Popovici, am absolvit si masteratul la clasa prof.univ.Dr. Gelu Colceag in 2010.

In prezent sunt doctoranda in anul III la UNATC, avand ca teza „Formarea de formatori de teatru aplicat pentru dezvoltare personala” si coordonator pe Prof. Univ. Dr. Olga Delia Mateescu.

Incepand cu anul universitar 2014-2015, sunt asistent doctorand la anul I actorie la UNATC, la grupa profesorului meu din facultate Marius Gilea, generatie coordonata de Florin Zamfirescu

Am studiat in paralel doi ani si facultatea de Psihologie-Sociologie, Spiru-Haret, insa programul Universitatii de teatru m-a determinat sa imi inghet studiile. Am agasit ulterior o aplicabilitate in domeniul dezvoltarii personale pe care o continui in teza mea de doctorat si la cursurile pe care le creez si le sustin la Fundatia Calea Victoriei.

Angajata a Teatrului de Comedie.

Colaborari cu: Arcub, Godot Cafe Teatru, Teatrul Nottara, Opera Nationala Romana, Centrul National Nicolae Balcescu Teatrul de Opereta Ion Dacian, Clubul Taranului Roman, Teatrul de Arta si alte spatii independente.

Membra a echipei Sector 7, https://www.youtube.com/user/sector7tv

Am realizat vocea pentru diferite personaje la Disney Channel: Hannah Montana si Jessie fiind cele mai cunoscute.

Roluri in teatru, film si TV:

Actrita si Guildestern in Hamlet de W. Shakespeare, regia Marcel Top, Teatrul Nottara

Mama si Sally in „Cum am invatat sa conduc” de Paula Vogel, regia Eugen Gyemant, Teatrul de Comedie

Julieta in Red Light Shakespeare, dupa W. Shakespeare, regia Alexandra Popescu, spectacol independent(Carol 53, MTR, Teatrul de Arta Bucuresti)

Colette in ” Monsters” dupa Jhon Patrick Shanley “Four dogs and a bone”, regia Eugen Gyemant- Godot Cafe Teatru

Gheonoaia si Scorpia in “Tinerete fara batranete si Viata fara de moarte” dupa Petre Ispirescu, scenariu Filip Columbeanu, regia Eugen Gyemant, Godot Café Teatru

Soprana si Jonna “ O lume pe dos”, regia Iarina Demian, Arcub

Ea, “Crize” de Mihai Ignat, regia Vlad Cristache, Teatrul de Comedie

Maria Nkiforovna in„Casa Zoikai”, regia Alexandru Tocilescu, Teatrul de Comedie

Vitelul de aur”, de Ilf si Pertov, Varvara Seherezada Saitanova, regia Eugen Gyemant, Arcub

Sladka in “Sufletul” de Dimitrie Dinev. Teatrul Studentesc Podul, regia Alexandra Popescu an III regie UNAT

Claire Rosensweig, Receptionera, Sherry, Blonda cu ochi umezi, Flossie in “Bullets over Lipscani” dramatizari dupa Woody Allen de Eugen Gyemant, Regia Eugen Gyemant