balul-interbelic

Va invitam in 27 mai, de la ora 20:00, la Balul Bucurestiului Interbelic, un eveniment cultural organizat de Fundatia Calea Victoriei in parteneriat cu Cercul Militar National, sub egida Bancii Nationale a Romaniei si a Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Cercul Militar National este una dintre cladirile emblematice ale orasului, un palat a carui istorie este strins legata de Calea Victoriei, de perioada interbelica si de balurile din acea vreme. Data a fost aleasa avind in vedere existenta in perioada interbelica a lunii orasului Bucuresti (9 mai – 9 iunie), care presupunea o serie de manifestari culturale si festivitati desfasurate in capitala.

Mesajul Balului este de a atrage atentia asupra istoriei bogate si frumusetii arhitecturale a Bucurestiului interbelic, oras pastrat in mare parte si astazi, prezent linga noi cu farmecul si povestile sale nostalgice. Aceste valori se afla intr-un real pericol de a fi pierdute sau distruse prin lipsa spiritului civic si nepasarea oamenilor care traiesc in capitala.

Ne vom bucura la bal de prezenta unor personalitati culturale marcante ale capitalei, lectori si prieteni ai fundatiei care inteleg sa sprijine acest mesaj cultural de promovare a patrimoniului orasului Bucuresti: dl Neagu Djuvara, dna Georgeta Filitti, dl Alexandru Tomescu, dirijorul Tiberiu Soare, dna Adina Nanu, dl Adrian Majuru, s.a.m.d.

Pentru a se crea o atmosfera cit mai apropiata de perioada interbelica, participantii sint invitati/rugati sa poarte costumatie (vezi foto) care sa aminteasca de perioada interbelica.

Balul Bucurestiului Interbelic este gandit pe structura unui eveniment artistic, cu participarea Ansamblului Artistic al Armatei (cvintet) care va interpreta muzica din perioada interbelica.

Programul artistic al evenimentului va cuprinde:

• muzica live din perioada interbelica (romaneasca si internationala): foxtrot, charleston, tango, vals etc precum si inregistrari ale unor melodii celebre din anii 20-30.
  • mic spectacol – cintece celebre din vechiul Bucuresti, interpretate de actritele (absolvente UNATC Bucuresti):  Letitia Vladescu, Smaranda Caragea, Ioana Ancea, Sanziana Tarta, Sabrina Iaschevici, Ioana Marcoiu, Denisa Nicolae.
  • dans – atmosfera va fi animata de catre coregrafa Elena Paun si actritele care vor invata si invita publicul sa danseze dansurile vremii
  • proiectii cu imagini (fotografii vechi si noi, gravuri si tablouri) din Bucurestiul de alta data care sa atraga atentia asupra frumusetii si patrimoniului arhitectonic valoros si variat al capitalei

Este de mentionat faptul ca atat muzica cat si costumele participantilor vor urmari tematica interbelica pentru a se crea o atmosfera cat mai apropiata de perioada de glorie a Bucurestiului de alta data.

Mancarea va fi furnizata de formatiunea de deservire a Cercului Militar National.

Balul se va desfasura in Salile Bizantina, Norvegiana si Gotica de la Cercul Militar National.

Biletul pentru participare la bal este de 150 ron/persoana.

Inscrierile se fac pe mail la – Bal@victoriei.ro

Locurile la eveniment sint limitate.

Parteneri: Bucurestii vechi si noiArt Historia si Salvati Bucurestiul.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Coca-Cola Hellenic si Go Travel.

Daca doriti sa vedeti dansurile, moda si imagini din 1920-1930: