Atelier de pictura: Ocolul Pamantului

Este un curs destinat pasionatilor de arta dar si de calatorii, celor care picteaza in timpul liber, chiar si incepatorilor.

Vom face calatorii pe alte meleaguri, vom poposi  in fiecare sedinta pe cate un continent unde vom alege o tara faimoasa, dar vor fi si calatorii pe taramul artei, al culorilor, al necunoscutului.

Participantii isi vor incheia ziua intr-un mod foarte placut, descoperind locuri minunate, pline de mister,  isi vor imbogati  propria experienta turistica. Va fi un mijloc perfect de relaxare si visare iar in final se vor alege cu picturi-amintiri din “calatoria” lor.

ITINERAR

Dupa ce vor ajunge la sediul fundatiei si se vor instala intr-una din salile de curs, participantii vor face o prima tura de explorare a imaginilor din zona aleasa in ziua respectiva, se vor acomoda cu colegii, cu materialele de pictura, pensule, suport etc.

Ziua 1: Europa

Italia – tara binecuvantata cu o frumusete naturala, ce are multe de oferit turistilor.

E plina de istorie, cultura, arta si traditie, de peisaje minunate cu munti sau plaje celebre, cu gradini de maslini,  portocali si lamai sau vita de vie. Vechile orase precum Venetia, un nume care mai tarziu a devenit sinonim cu excelenta arhitecturala, Roma, Sicilia si toate “orasele muzeu “ de aici intregesc splendoarea Italiei.

Ziua 2: Asia

India – tara intre munti inzapeziti, podisuri intinse si paduri tropicale, tara marilor contraste unde istoria si traditia merg mana-n mana cu prezentul dinamic.

O tara magica, plina de culoare unde poti intalni pe aceeasi strada un carut tras de bou, o bicicleta, o turma de capre, o camila, un camion pictat de mana , un mercedes, o motocicleta Harley-Davidson, o vaca , un autobuz cu aer conditionat si chiar un elefant.

Ziua 3: Africa

Tanzania – una din cele mai interesante tari din lume, foarte cunoscuta si vizitata pe acest continent.

Situata in zona de est a Africii, Tanzania are un peisaj magnific cu savane nesfarsite presarate cu vegetatie si traversate de cele mai mari turme de animale salbatice din lume, cu muntele Kilimanjaro, cel mai inalt de pe continent, cu nenumarate lacuri si plaje fantastice pe malul Oceanului Indian.

Ziua 4: America de Nord

Mexic – tara ce a devenit un adevarat magnet pentru turisti datorita diversitatii sale.

Aici vom gasi  ruine ce dezvaluie minunatii ale arhitecturii unor civilizatii disparute alaturi de orase coloniale si centre urbane moderne. Descoperim peisaje uimitoare, vulcani acoperiti cu zapada, deserturi presarate cu cactusi sau dense paduri tropicale, plaje nesfarsite de nisip auriu precum cele de la Acapulco si Cancun. Si sa nu uitam de cultura mexicana care este la fel de elocventa si variata ca peisajul.

Ziua 5: America de Sud

Peru – o tara multietnica ce are o bogatie culturala si arheologica deosebita.

Obiective precum Machu Picchu (orasul – templu),  lacul Titicaca (cel mai mare de pe continent), Baile incasilor, jungla amazoniana sau desenele “extraterestre” de la Nazca  sunt doar cateva din cele care dau renumele statului Peru. Nu puteam rata in “calatoria” noastra cea mai bogata, frumoasa si fascinanta destinatie a Americii de Sud.

Ziua 6: Australia si Oceania

Australia – tara ce ocupa un intreg continent aflat la celalalt capat al lumii.

Este una dintre cele mai uluitoare tari, aici gasindu-se animale si plante neobisnuite, formatiuni stancoase fantastice si o cultura misterioasa, cea a bastinasilor. Australia a devenit o destinatie de vacanta populara pentru turisti, principalele atractii fiind  plajele, peisajele spectaculoase ale tarii sau minunile naturale unice din regiunile izolate ale continentului. In plus vom descoperi un amestec vibrant de culturi, idei novatoare si o infloritoare scena a artelor.

Ziua 7: Antarctica

Antarctica – continentul pe care vechii greci si l-au imaginat acum mai bine de 2000 de ani dar care a fost vazut abia in secolul XIX.

Este un loc ce apartine intregii omeniri dar care este foarte greu de vizitat sau locuit din cauza frigului extrem, al uscaciunii, al furtunilor extraordinar de puternice si al cantitatilor de gheata de neimaginat. Antarctica este pur si simplu uimitoare, emana o frumusete fascinanta, fatala.